Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Greeces Prime Minister Alexis Tsipras briefs Parliamentary plenary on the developments in the Cyprus issue in Athens, Greece on July 11, 2017. /          , 11 2017.
Greeces Prime Minister Alexis Tsipras briefs Parliamentary plenary on the developments in the Cyprus issue in Athens, Greece on July 11, 2017. / , 11 2017. GEORGE VITSARAS / SOOC

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας φοιτητές και καθηγητές σε “κοινή συμπόρευση” με το κόμμα του, για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την αντίθεση του ΚΚΕ στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που συζητείται στην Βουλή, εξέφρασε με δήλωση του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας πως το εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι εκείνα των καθηγητών και των φοιτητών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τονίζει ότι “Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αφορά τις ανάγκες των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών, που στενάζουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τους νέους επιστήμονες που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των ιδρυμάτων και τις κάνουλες της δημόσιας χρηματοδότησης, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δε θέλουν να «ξεπουληθούν» στα επιχειρηματικά συμφέροντα”.

Παράλληλα, προσπαθεί να αποδομήσει όλα τα κυβερνητικά επιχειρήματα, αναφέροντας ότι “Σε αντίθεση με τα απατηλά συνθήματα της κυβέρνησης για «δημόσια δωρεάν παιδεία» και «δημοκρατία», το βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι ότι δίνει «άσυλο» στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ίσως είναι η πρώτη φορά που, σε ένα νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, προβλέπονται τόσες διαφορετικές περιπτώσεις διδάκτρων, τόσες διαφορετικές περιπτώσεις συνεργασίας των ιδρυμάτων με καπιταλιστικές επιχειρήσεις, γίνονται τόσες αναφορές σε εργαζόμενους χωρίς σταθερή δουλειά και δικαιώματα”.

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο,  καλώντας παράλληλα φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό “σε συμπόρευση και πάλη με στόχο την ανατροπή της πολιτικής, που δένει χειροπόδαρα την επιστήμη, τις σπουδές και τις προοπτικές των νέων ανθρώπων, στα συμφέροντα του κεφαλαίου”.

SHARE:

24Media Network