Επίθεση Μ. Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ: "Βρίσκεστε σε προφανή αμηχανία"

Επίθεση Μ. Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ: "Βρίσκεστε σε προφανή αμηχανία"

Για "σοσιαλιστικά νεφελώματα" κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατηγορώντας τον για «σοσιαλιστικά νεφελώματα», ενώ υπεραμύνθηκε του νέου κρατικού προϋπολογισμού χαρακτηρίζοντας τον αξιόπιστο, που βγάζει τη χώρα από την ύφεση και επιτυγχάνει πρωτογενή πλεόνασμα.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε λόγο για «φανταστικό πλεόνασμα», αντέτεινε ότι αυτό δεν το λέει η κυβέρνηση αλλά πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς και είναι επίτευγμα των θυσιών του ελληνικού λαού. «Το λέτε αυτό γιατί δεν βολεύει την αντιπολιτευτική σας ρητορική και γιατί βρίσκεστε σε προφανή αμηχανία», είπε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολιάζοντας δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά με 2,5 μονάδες σημείωσε: «Ποτέ πήρατε αέρα; Με μια δημοσκόπηση δεν νικάτε. Έχουμε μπροστά μας θέματα. Αν έρθει εκείνη η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία θα πάτε να συζητήσετε στην ΕΕ για την νέα της αρχιτεκτονική; Θα πείτε τις ιδέες σας περί αναθεώρησης; Σας περιμένουν με ανοικτές αγκάλες».

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ ότι ξαναβάζει στις προτάσεις του το θέμα για τους συνεταιρισμούς και για τις τράπεζες ειδικού σκοπού, και σκέπτεται, όπως είπε, ότι έτσι θα ανατρέψει όλες τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη χώρα. «Το πρόγραμμα πάει καλά, πετυχαίνει το στόχο του, έχουμε πρωτογενή πλεόνασμα, μπαίνουμε σε αναπτυξιακό ρυθμό και πετυχαίνει ανταγωνιστικότητα και αυτό πιστώνεται στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση.

Πράγματι αυτό αναγνωρίζεται από τους διεθνείς θεσμούς, τους διεθνείς οργανισμούς, από τον κόσμο ολόκληρο πλην της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είστε μόνοι σας στο κόσμο και εκεί θα παραμείνετε», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης ενώ κλείνοντας τόνισε: «Αυτό το επίτευγμα δεν αναιρεί τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία. Το μεγάλο ερώτημα που απευθύνει η δική μας παράταξη σε αυτόν που χειμάζεται, σε αυτόν που περιμένει δουλειά είναι ποιός πιστεύει ότι θα δημιουργήσει απασχόληση, θα αυξήσει το εισόδημά του; Με αυτούς που λένε σοσιαλιστικά νεφελώματα ή αυτούς που μάχονται για επενδύσεις. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network