Έρευνα: Στους 10 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Έρευνα: Στους 10 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές ο  Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Μεταξύ των 10 επιδραστικότερων ευρωβουλευτών ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. "Μεγάλη η τιμή, ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη", είπε ο ίδιος για την 9η θέση.

Σημαντική διάκριση για τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος συμπεριλήφθηκε μεταξύ των επιδραστικότερων ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα τοποθετήθηκε στην 9η θέση της κορυφαίας 10άδας σε μία λίστα 100 ευρωβουλευτών από τους 705 του ΕΚ και 27 κρατών-μελών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος από την πολιτική του ομάδα (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών) αλλά και πρώτος μεταξύ των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Η λίστα με τους 10 πιο επιδραστικούς του ΕΚ www.influenceindex.eu

Πρόκειται για έκθεση που δημοσιεύτηκε στις VoteWatch και Influence Analysis, ανεξάρτητους οργανισμούς που συλλέγουν δεδομένα από την Ευρωβουλή και βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα γύρω από τη δράση των ευρωβουλευτών.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε τη δύναμη που έχουν οι ευρωβουλευτές να διαμορφώνουν τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, έχοντας σημαντική επιρροή στη νομοθεσία του ΕΚ και τη δύναμη να διαμορφώνουν τη συζήτηση τόσο εντός Ευρωβουλής όσο και μέσω των social media.

Η ανάλυση χρησιμοποιεί δεδομένα και πληροφορίες από το προηγούμενο έτος μέχρι και τον Αύγουστο του 2020. Στην τελική κατάταξη, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμπειρία. Να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη αφορούσε σε δύο διαφορετικούς άξονες: την πολιτική επιρροή, δηλαδή τη δράση εντός του ΕΚ, αλλά και την κοινωνική επιρροή, δηλαδή αυτή που είχαν μέσω από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του, σχολίασε τη συγκεκριμένη διάκριση:

Πανευρωπαϊκή αξιολόγηση από το @VoteWatchEurope της πολιτικής και κοινωνικής επιρροής των Ευρωβουλευτών. Με αξιολογούν στους 10 κορυφαίους, ανάμεσα στους 705 ΕΒ, από 27 κράτη. 1ος από την Ευρωομάδα της Αριστεράς. 1ος από τους Έλληνες ΕΒ. Μεγάλη η τιμή, ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα