Εργασιακό νομοσχέδιο: Απομονωμένος στην Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης

Εργασιακό νομοσχέδιο: Απομονωμένος στην Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης
Eurokinissi

Πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου – Η αντιπολίτευση είναι αναξιόπιστή δήλωσε ο υπουργός εργασίας.

Την εικόνα μιας κυβέρνησης πολιτικά απομονωμένης και τον Κωστή Χατζηδάκη να αντιδρά με επιθετικότητα απέναντι στο σύνολο της αντιπολίτευσης, ανέδειξε η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη επιτροπή για 3 ακόμη συνεδριάσεις προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο της κυβέρνηση να ψηφιστεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Απόσυρση του νόμου ζήτησε η αντιπολίτευση

Κοινός τόπος στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛ, του ΚΚΕ και του Μέρα 25 ήταν το αίτημα για απόσυρση του νομοθετήματος του υπουργείου Εργασίας. Επισήμαναν ότι σε πολιτικό επίπεδο οι διατάξεις του είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και οπισθοδρομικές ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις για τον τρόπο νομοθέτησης. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε το νομοθέτημα δείγμα «κάκιστης νομοθέτησης» αφού εμπλέκει οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα που σχετίζονται με δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα προωθεί διατάξεις αντεργατικές για τα ζητήματα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και τον συνδικαλισμό. Η Μερόπη Τζούφη μίλησε για «πολιτική θατσερικού τύπου» που «επιβάλλει 10ωρη εργασία με μείωση αποδοχών».

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «δεν μπορείτε να ακολουθείτε διαδικασίες ψεκάστε –σκουπίστε-τελειώσατε όταν τσακίζεται ένας λαός ολόκληρος» ενώ ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο «δεν αφήνει τίποτα όρθιο, κάνει τις ανατροπές του αιώνα. Η απόσυρσή του είναι αίτημα των εργαζομένων και των Συνδικάτων που δεν το δέχονται ως βάση συζήτησης»

Από την πλευρά του Μέρα 25 η Μαρία Απατζίδη σχολίασε ότι «ο κ.Χατζηδάκης έρχεται και με καρότο και με μαστίγιο. Όμως το καρότο είναι πολύ μικρό και το μαστίγιο πολύ μεγάλο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Ανταπαντώντας στην κριτική ο Κωστής Χατζηδάκης έβαλε ανεξαιρέτως προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατηγόρησε ειδικά τους εκπροσώπους του ΚΙΝ.ΑΛ και τους προερχόμενους από τον ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα καταψηφίσουν διατάξεις που πρώτο εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ. Συνολικά επισήμανε ότι «είστε μια πλήρως αναξιόπιστη αντιπολίτευση. H εμπάθειά σας και η άρνηση των πάντων σας έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο». Ο υπουργός Εργασίας επέμεινε στην υπεράσπιση των διατάξεων για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση πως «προσπαθείτε να δημιουργήσετε σύγχυση γύρω από το 8ωρο» λέγοντας πως «στην περίμετρο του 8ωρου υπάρχουν δύο θεσμοί οι υπερωρίες και η διευθέτηση» επισημαίνοντας ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας μπορεί να γίνει μόνον με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου. Επίσης υποστήριξε τις διατάξεις που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα. Όπως δήλωσε «το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό όπως ιερό είναι και το δικαίωμα στην εργασία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα