“Εργατικό ατύχημα” ο θάνατος εργαζόμενου από Covid-19

“Εργατικό ατύχημα” ο θάνατος εργαζόμενου από Covid-19
Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου Eurokinissi

Σε πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση του θέματος προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με δήλωση του Πάνου Τσακλόγλου στην Βουλή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε το να καταλήξει κανείς από Covid-19 κατά την διάρκεια της εργασίας του να θεωρείται “εργατικό ατύχημα”, άφησε σήμερα μιλώντας στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου. Μια προοπτική που εφόσον πραγματωθεί θα ενέχει όλες τις διοικητικές, αστικές και ποινικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένα εργατικό ατύχημα σε χώρο εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πάνος Τσακλόγλου, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη: “το Υπουργείο πράγματι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο συγκεκριμένος κορονοϊός ως παράγοντας κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων, προκειμένου να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος από τη νόσο Covid-19”.

Διευκρίνισε πάντως πως “εδώ θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Είναι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή αυτό να έχει συμβεί στη διάρκεια της εργασίας τους”. Ο Π.Τσακλόγλου ανέφερε πως “το καλοκαίρι είχαμε διάφορα στις εφημερίδες. Είδατε που ομάδες υγειονομικών, δυστυχώς, δεν τήρησαν πρωτόκολλα και είχαμε αρνητικότατες συνέπειες αργότερα. Αυτό δεν είναι εργατικό ατύχημα. Εργατικό ατύχημα είναι κάτι το οποίο παθαίνεις κατά την ώρα άσκησης της εργασίας σου”.

Αδιευκρίνιστο παραμένει πάντως αν το ζήτημα αυτό θα ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση ή με διάταξη στο επερχόμενο πολύ-νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Το νομοθέτημα ήταν να κατατεθεί τον Δεκέμβριο. Όμως προφανώς η καθυστερηση του οφείλεται στην ανάληψη του υπουργείου από τον Κωστή Χατζηδάκη που αντικατέστησε τον Γιάννη Βρούτση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα