Ερώτηση 10 βουλευτών της ΝΔ για το κτίριο της Κουμουνδούρου

Ερώτηση 10 βουλευτών της ΝΔ για το κτίριο της Κουμουνδούρου
COPYRIGHT: GEORGIA PANAGOPOULOU

Ερωτηματικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον τρόπο που αυτό μπήκε ως υποθήκη για τη δανειοδότηση του κόμματος εγείρουν με ερώτησή τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Στέλιο Κοντονή, κατέθεσαν 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγείρονται ερωτηματικά αναφορικά με τη μεταβίβαση του κτιρίου τον περασμένο Μάρτιο, την απόδοση ΦΑΠ (Φόρου Ακίνητης Περιουσίας) τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον τρόπο δήλωσης του ακινήτου στην αρμόδια ΔΟΥ.

Από την "Πειραιώς" υπενθυμίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας  είχε αναφέρει ότι «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτήριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου», ενώ ο Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η μεταβίβαση του ακίνητου έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Επιπλέον, τονίζουν πως για το ακίνητο αυτό δεν πληρωνόταν φόρος τα τελευταία 16 έτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Διαβάστε τα ερωτήματα που υπέβαλαν οι βουλευτές:

Για τα ζητήματα που προκύπτουν, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το ως άνω κτήριο;

  • Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;
  • Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;
  • Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;
  • Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π., ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) για τα έτη 2001 - 2016;
  • Για την δήλωση του ακινήτου στη Δ.Ο.Υ., ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της Ε.Α.Ρ. προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτήριο;
  • Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network