Ερώτηση Ακρίτα – Ψυχογιού για το μουσουλμανικό νεκροταφείο

Διαβάζεται σε 2'
akrita
Έλενα Ακρίτα EUROKINISSI

Την καθυστέρηση ίδρυσης μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ερώτησης που κατατέθηκε από την Έλενα Ακρίτα και τον Γιώργο Ψυχογιό.

Στη Βουλή έφεραν το θέμα της απαράδεκτης καθυστέρησης ίδρυσης μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Έλενας Ακρίτα, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Δικαιοσύνης, αρμόδιας για τα Δικαιώματα και την Ισότητα και του Γιώργου Ψυχογιού, Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το θέμα ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα από τη Μαρίνα Σάττι, που αποκάλυψε πως δεν μπόρεσε να θάψει τον μουσουλμάνο πατέρα της κοντά της, αλλά αναγκάστηκε να μεταφέρει τη σορό του εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Κομοτηνή, επειδή η Αθήνα δεν διαθέτει μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως για τον σκοπό αυτό, και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, έχουν γίνει παραχωρήσεις έκτασης από την Εκκλησία στο διαδημοτικό νεκροταφείο Σχιστού, ενώ είχε εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση από την τότε Περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι σήμερα όμως οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει, με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής, μεταξύ τους και Έλληνες πολίτες να στερούνται, στην πρωτεύουσα της χώρας, ενός θεμελιώδους δικαιώματος:

Της δυνατότητας να ενταφιάζουν τους νεκρούς τους κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο ταφής. Να μπορούν να εκδηλώνουν το πένθος τους.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται για τους λόγους της τόσο μεγάλης καθυστέρησης, καθώς και για την ύπαρξη χρονοδιαγράμματος και χρηματοδότησης, ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα

Ερωτώνται επίσης, για τις προθέσεις τους ως προς την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη χωροθέτηση κοιμητηρίου αλλοθρήσκων εντός των δημοτικών κοιμητηρίων σε κάθε έδρα νομού της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα