Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια από πέντε βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια από πέντε βουλευτές του ΚΚΕ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

"Ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί", σημειώνουν οι πέντε βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά τα κονδύλια αυτά».

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη κι Οικονομικών. Οι πέντε βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι «παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στο νόμο 4451/2017» η ενημέρωση του Προεδρείου της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια γίνεται «στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ».

Οι πέντε βουλευτές του ΚΚΕ εκτιμούν ότι «ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί» και προσθέτουν ότι «ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα υπουργεία».

Οι πέντε βουλευτές επαναλαμβάνουν την θέση του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν μυστικά κονδύλια κι ότι «θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιόν σκοπό». Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Σταύρος Τάσσος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα