Εξεταστική: Ένταση μετά το ‘όχι’ στην κλήση της συζύγου του Γ. Στουρνάρα

Εξεταστική: Ένταση μετά το ‘όχι’ στην κλήση της συζύγου του Γ. Στουρνάρα
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014 την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Απορρίφθηκε πρότασή της κυρίας Νικολοπούλου να καταθέσει στην Εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αιτία η φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Novartis. Έντονες αντιδράσεις από ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ.

Την πρόταση της Σταυρούλας (Λίνας) Νικολοπούλου-Στουρνάρα να καταθέσει οικειοθελώς για το ΚΕΕΛΠΝΟ απέρριψε εν μέσω έντασης η Εξεταστική Επιτροπή υπογραμμίζοντας την εμπλοκή της στο σκάνδαλο της Novartis αλλά και την απουσία πολιτικής ιδιότητας σε μια επιτροπή που διερευνά πολιτικές ευθύνες.

Η κυρία Νικολοπούλου που είχε συνάψει σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προώθηση διαφημιστικών εκστρατειών μέσω της εταιρείας της Mindwork απέστειλε επιστολή στην Εξεταστική στην οποία ζητούσε να έλθει να καταθέσει για τις σχέσεις της με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πρότασή της απορρίφθηκε, όμως, από την πλειοψηφία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης σημείωσε ότι η κυρία Νικολοπούλου δεν είναι δυνατόν να κληθεί διότι δεν έχει πολιτική ιδιότητα (υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική διερευνά πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο) αλλά γιατί δεν έχει να εισφέρει νέα στοιχεία. Ο κ. Μπαλωμενάκης έδωσε, όμως, έμφαση και στο ότι η κυρία Νικολοπούλου εμπλέκεται στη δικογραφία του σκανδάλου Novartis η οποία διερευνάται από την Προανακριτική. Αντίστοιχα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη κατάθεση της κυρίας Στουρνάρα ίσως προκαλούσε και πρόβλημα ακυρότητας στην Προανακριτική για τη Novartis.

Στον αντίποδα, όμως, οι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τάχθηκαν υπέρ της κατάθεσης της κυρίας Νικολοπούλου και καταλόγισαν στην κυβέρνηση ότι «φοβάται» να ακούσει την σύζυγο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, προκλήθηκε, ένταση όταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου συνέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας με εκείνη  ανελεύθερων καθεστώτων. «Η κυρία Νικολοπούλου έχει το δικαίωμα να καταθέσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Φοβάστε να έρθει» καταλόγισε στην κυβέρνηση η βουλευτής της ΔΗ. ΣΥ. Την απόφαση της πλειοψηφίας στηλίτευσε και ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, αποχωρώντας από την αίθουσα.

Κλήση Παύλου Πολάκη την ερχόμενη εβδομάδα

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα αποκαλύψει στοιχεία για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αυτή την ώρα καταθέτει στη Εξεταστική, μετά από δική του πρωτοβουλία, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα