Εξεταστική για Τέμπη: Δεν δίνουν ούτε μια εβδομάδα παράταση παρότι ήρθε στη Βουλή η δικογραφία

Διαβάζεται σε 2'
Από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη
Από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη INTIME

Προσηλωμένη στο να «κλείσουν» οι εργασίες διερεύνησης του δυστυχήματος των Τεμπών στις 11 Μαρτίου είναι η κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν αλλάζει τον προγραμματισμό η έλευση της δικογραφίας του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας.

Ούτε καν μία εβδομάδα παράταση στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη δεν πρόκειται να δώσει το προεδρείο της, παρά το ότι έφτασε στη Βουλή η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας.

Το καινούργιο αυτό υλικό, που φέρεται να περιέχει σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, δεν φαίνεται πως έπεισε το προεδρείο της επιτροπής (αποτελείται από βουλευτές της Ν.Δ) σχετικά με την ανάγκη αλλαγής του προγραμματισμού.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το προεδρείο «με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμος, η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί». Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής στις 8 Μαρτίου προκειμένου να κατατεθούν οι πορισματικές προτάσεις των κομμάτων και μία ακόμη 11 Μαρτίου ώστε να υπάρξει το τελικό πόρισμα.

Σχετικά με την πρόσβαση των βουλευτών στο νέο υλικό επισημαίνεται ότι «με γνώμονα τη διασφάλιση της μυστικότητας της ποινικής διαδικασίας στη Λάρισα που βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, τα μέλη της επιτροπής από σήμερα κιόλας θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ καθώς και το Σάββατο από τις 09:00 το πρωί ως τις 15:00 να επισκέπτονται το Γραφειο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων».

Παράλληλα, το προεδρείο ενημερώνει για το ότι «διαβιβάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic train Mauricio Cappotorto για την περαιτέρω αξιολόγηση της».

Ήδη, πάντως η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, που σημείωσε πως η δικογραφία «ήρθε, αλλά ήρθε ούτε καν μισή». Επισημαίνοντας πως «απουσιάζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων και τα έγγραφα που προσκόμισαν οι μάρτυρες».

 Τέμπη: Νέα βίντεο από τη σύγκρουση των τρένων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα