Έξι μήνες έτοιμα τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης

Έξι μήνες έτοιμα τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης

Είχαν εργαστεί Έλληνες και ξένοι ειδικοί. Το ΥΠΕΞ είχε αποστείλει τα Διατάγματα τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και στον πρωθυπουργό

Δουλειά σε βάθος είχε γίνει από την-προηγούμενη- ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Για την ετοιμασία των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων χρειαζόταν τρεις προϋποθέσεις: Να μετρηθούν οι κόλποι από τη χαρτογραφική υπηρεσία, να μετρηθεί η γραμμή βάσης και στο τέλος να μετρηθεί η αιγιαλίτιδα ζώνη. Στην κατεύθυνση αυτή είχαν εργαστεί Έλληνες και ξένοι ειδικοί.

Τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποσταλεί τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μάλιστα τα απέστειλε στους νομικούς του συμβούλους για γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση άλλαξε ρότα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τον Νίκο Κοτζιά κατόπιν συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο δε πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται δυσαρεστημένος από την εξέλιξη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα