Έξοδο Τσίπρα από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ

Έξοδο Τσίπρα από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο Eurokinissi

Για αλλαγές ρόλων και θυσίες συνεργατών του πρωθυπουργού με στόχο την αγορά χρόνου και την πολιτική διάσωσή του κάνουν λόγο στη ΝΔ επαναφέροντας το θέμα εκλογών. Έκλεισε κάθε χαραμάδα συνεννόησης για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας η Μαρία Σπυράκη.

Την έξοδο δείχνουν στον πρωθυπουργό από τη ΝΔ επαναφέροντας θέμα εκλογών και με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Σε συνέχεια των όσων σχολίαζαν στο Μοσχάτο τα τελευταία 24ωρα για τις παραιτήσεις και τις καρατομήσεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού, η Μαρία Σπυράκη μιλώντας χτες στο Ραδιόφωνο 24/7 έθεσε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, ενώ λίγο αργότερα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ με μια δήλωσή της ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού τόνιζε με νόημα ότι «επειδή δεν μπορεί να ανασχηματίσει τον εαυτό του, τη λύση θα τη δώσουν οι Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας θα φύγει στις εκλογές που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό».

Μάλιστα η κα. Σπυράκη στην ίδια συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 ερωτηθείσα σχετικά με την κυβερνητική πρόθεση για ριζική αναδιοργάνωση των δομών της Πολιτικής Προστασίας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης ή συναίνεσης με την κυβέρνηση λέγοντας ότι «το θεμελιώδες είναι η αλλαγή κυβέρνησης».

Σε αυτό το πλαίσιο στο Μοσχάτο επιμένουν να μιλούν για αλλαγές ρόλων των συνεργατών του πρωθυπουργού και παραιτήσεις που μόνο στόχο έχουν την αγορά πολιτικού χρόνου και την διάσωση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μάλιστα σχολίασε ότι «ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει αποκαΐδια», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος με την Μαρία Σπυράκη επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει και το τελευταίο κεφάλαιο πολιτικής αξίας που είχε. Η κυβέρνηση έχει κάνει τον κύκλο της. Έχει υψώσει τείχος ανάμεσα στην κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, δεν έχει νόημα η συναίνεση με μια τέτοια κυβέρνηση. Η κοινωνία τους δείχνει την πόρτα της εξόδου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα