Ευρωβουλευτής κατά Γιούνκερ με 'όπλα' ένα χαρτί υγείας και λίγα ευρώ. 'Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα'

Ευρωβουλευτής κατά Γιούνκερ με 'όπλα' ένα χαρτί υγείας και λίγα ευρώ. 'Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα'

Ιταλός ευρωβουλευτής ύψωσε... χαρτί υγείας στην ευρωβουλή και ζήτησε παραίτηση Γιούνκερ. Δείτε την ομιλία του και ποια τα επιχειρήματά του υπέρ της χώρας μας (Vid)

Ο ευρωβουλευτής Τζιανλούκα Μπουονάνο (Λίγκα του Βορρά), απευθύνθηκε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη σημερινή συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ήταν καταιγιστικός: "Θα πρέπει κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε".

Όρθιος πάντα και σε έντονο ύφος ρώτησε τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής:"Έχετε πάει να αγοράσετε 1 λίτρο γάλα, 1 κιλό ψωμί και 1 λίτρο βενζίνη; Τι γίνεται με τα χρήματα που πάνε στις πολυεθνικές, στις μεγάλες τράπεζες; Ο λαός δεν νοιάζεται γι αυτά, χρειάζεται άλλες απαντήσεις".

Στη συνέχεια πήρε δυο σημαίες. Μια της Ενωμένης Ευρώπης και μία της Γερμανίας. Τις έβαλε δίπλα δίπλα και άρχισε να μιλάει: "Ή Ευρώπη ή Γερμανία. Δεν γίνεται και τα δυο μαζί. Δεν θέλω να πεθάνω Γερμανός. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ευρώπη μικραίνει, μικραίνει όμως και για την Γερμανία. Η Γερμανία είναι αυτή που πρέπει να μικρύνει. Δεν μπορεί να διατάζει όλη την Ευρώπη. Έχουμε ήδη δει τι έφερε στην Ευρώπη ο ναζισμός. Δεν θέλουμε, λοιπόν, τώρα, οικονομικό ναζισμό. Θα πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι την πορεία των πραγμάτων, ειδάλλως κ. Γιούνκερ 100 δισ. επενδύσεις που θα πάνε;" συνέχισε.

Στη συνέχεια έβγαλε ένα χαρτί τουαλέτας το κράτησε στο αριστερό του χέρι και από το δεξί έβγαλε κάποια ευρώ: "Βλέπετε εδώ άλλα παραδείγματα, το χαρτί υγείας από τη μια και το ευρώ από την άλλη, έχουν καταντήσει να είναι το ίδιο με τη δουλειά σας. Δεν πάει πουθενά αυτή η Ευρώπη, δεν κάνετε αυτό που ενδιαφέρει τον λαό. Θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε. Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ευρώπη, διότι με τις οικονομικές σας επιταγές οδηγείτε σε σύγκρουση, σε αυτοκτονίες, σε λαθρομετανάστες. Τι άλλο θέλετε;".

SHARE:

24Media Network