Γεννηματά για αντιπυρική περίοδο: Μέτρα τώρα – Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν

Γεννηματά για αντιπυρική περίοδο: Μέτρα τώρα – Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν
Επίσκεψη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στην Ανατολική και Βόρεια Αττική, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. eurokinissi

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξει η αντιπυρική περίοδος, υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα, άλυτα από τις καταστροφές του χειμώνα και σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας.

Περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής επισκέφθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίου Στεφάνου Γιάννη Καλαφατέλη, Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Διονύσου και τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ανατολικής Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων και της ενημέρωσης από τις Υπηρεσίες Πυρόσβεσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξει η αντιπυρική περίοδος, υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα, άλυτα από τις καταστροφές του χειμώνα και σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας και οργάνωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά την πολιτική προστασία.

«Δεν αρκούν οι συσκέψεις των ειδικών. Απαιτούνται τώρα, άμεσα, αποφάσεις, μέτρα, γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά και πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για να μην αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι χιλιάδες κάτοικοι, που επλήγησαν από τη κακοκαιρία «Μήδεια» δεν μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο για να γίνει αυτό. «Είναι χαρακτηριστικό ότι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν απομακρύνει κορμούς δέντρων από περιαστικά δάση, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μπροστά εν όψει του καλοκαιριού», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «εθελοντικές οργανώσεις, που συνέδραμαν στη «Μήδεια», δεν έχουν καμία στήριξη για τον εξοπλισμό τους, ούτε καμία οικονομική ενίσχυση ούτε γνωρίζουμε εάν είναι τελικά ενταγμένες στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για οργανώσεις που ξέρουν πολύ καλά τις περιοχές και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά».

Αναφορά έκανε η Φώφη Γεννηματά και στο Μάτι όπου τόνισε πως «πολίτες εκεί δεν μπορούν να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους, γιατί έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε κρατικές υπηρεσίες που δεν τους δίνουν λύση».

Υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Χρειάζονται απαντήσεις τώρα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και το Κίνημα Αλλαγής θα φέρει όλα τα ζητήματα και πάλι στη Βουλή».

Την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής συνόδευσαν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και η γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Έφη Στεφοπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα