Φ.Γεννηματά: Ζητά σύσταση επιτροπής για τη μελέτη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Φωτό αρχείου: Φώφη Γεννηματά και Νίκος Βούτσης
Φωτό αρχείου: Φώφη Γεννηματά και Νίκος Βούτσης EUROKINISSI

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζητά με επιστολή της από τον πρόεδρο της Βουλής να αναδειχθεί η Γενοκτονία των Ποντίων.

Την σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την ανάδειξη και διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ζητά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Σύμφωνα με την πρόταση της Φ. Γεννηματά, η Επιτροπή αυτή θα έχει ως αντικείμενο την συστηματική μελέτη της Γενοκτονίας των Ποντίων, την ανάδειξή της ως ενός αδιαμφισβήτητου ιστορικού γεγονότος και την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής, Τουρκικής και διεθνούς κοινής γνώμης «χωρίς διάθεση εκδίκησης ή αυθαίρετων γενικεύσεων».

Η Φ. Γεννηματά παρατηρεί ότι «η μνήμη της Ποντιακής τραγωδίας δεν είναι αμιγώς εθνική αλλά διεθνής, μία παγκόσμια και διαχρονική υπενθύμισε των απάνθρωπων συνεπειών του πολέμου και του τυφλού εθνικισμού». Η Φ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «στόχος της διεθνοποίησης του ζητήματος δεν πρέπει να είναι η αναζωπύρωση των παλαιών παθών, αλλά η αναγνώριση και η αμοιβαία υπέρβαση των αδιεξόδων του σκοτεινού παρελθόντος».

Η Φ. Γεννηματά σημειώνει ότι «σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έξαρση των ακραίων ρευμάτων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του μίσους, στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, μία τέτοια πρωτοβουλία θα επιβεβαιώσει και θα υπογραμμίσει τη διαχρονική στάση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπέρ της διαφύλαξης της Εθνικής μνήμης και της συναδέλφωσης των λαών». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network