Φάμελλος: Η πολιτική Μητσοτάκη είναι το πρόβλημα της χώρας

Διαβάζεται σε 3'
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος EUROKINISSI

Η κυβέρνηση έλεγε μέχρι τώρα και συνεχίζει να λέει ψέματα για την ακρίβεια επισήμανε στην Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική Μητσοτάκη είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, επισήμανε στην σημερινή παρέμβασή του στην Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος καταλογίζοντας σε αυτήν την αύξηση στις τιμές και την ακρίβεια. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα ζητήματα του κράτους δικαίου σε μία ομιλία κριτικής εφ’ όλης της ύλης. Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές λέγοντας πως «ήρθε η ώρα οι πολίτες να δώσουν τέλος σε αυτόν τον κατήφορο» και τονίζοντας πως «την προοπτική της χώρας στις ευρωεκλογές μπορεί να διασφαλίσει η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». 

Ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνησης σημειώνοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του». Μάλιστα αναφερόμενος στην έλευση του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο ανέφερε πως «κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και αργά καταφέραμε να σας φέρουμε στην Βουλή για να συζητήσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και είναι η ακρίβεια». Προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός κρυβόταν από την Βουλή και την κοινωνία στο θέμα της ακρίβειας» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εδώ και μήνες γίνει συζήτηση και πρόσθεσε: «Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε».

Επισήμανε πως «εδώ και χρόνια τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν τα τα βγάλουν πέρα ενώ την ίδια ώρα κάποιοι σωρεύουν υπερκέρδη». Δήλωσε πως «η κυβέρνηση έλεγε ψέματα ότι η ακρίβεια είναι προσωρινό και εξωγενές. Μετά έλεγε ψέματα ο κ. Σκρέκας για μηδενικό πληθωρισμό και μετά ψέματα με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη στα σούπερ μάρκετ. Σήμερα μας λέτε ψέματα ότι τάχα το αναγνωρίζατε».

Αποκάλεσε επίσης «υποκριτική και πυροτέχνημα για επικοινωνιακούς λόγους την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν». Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τι λέει η επιστολή; Ότι η ακρίβεια πλήττει την χώρα μας. Παραδέχεστε ότι πέντε χρόνια δεν είστε επαρκείς για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και ζητάτε παρέμβαση της Κομισιόν όταν δεν αξιοποιείτε την εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Ζητάει μέτρα με επιστολή ο κ. Μητσοτάκης, όχι όταν την φιλοξένησε στην Ελλάδα αλλά τώρα που λήγει η θητεία της και δεν έχει περιθώριο σχεδιασμού. Τα υπερκέρδη τα αναγνωρίζετε μόνο όταν σας πιέζει κάποιος. Ποια είναι η αλήθεια για την ακρίβεια; Ότι στα βασικά είδη διατροφής η ακρίβεια είναι τριπλάσια από ότι στην Ευρώπη»

Επίσης ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε έντονη αναφορά στο θέμα των Τεμπών με αφορμή και την δικογραφία που ήρθε στην Βουλή και αφορά τους υπουργούς Χρήστο Τριαντόπουλο, Θάνο Πλεύρη, Ζωή Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο θέτοντας το ερώτημα του αν «θα συνεχίσετε την συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών;» τονίζοντας πως «δεν μπορείτε πια να το κρύψετε, όπως δεν μπορείτε να κρύψετε τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα