Φίλης: “Δεν είμαστε ίδιοι με τον κ. Μητσοτάκη για να πράξω ό,τι κάνει αυτός”

Φίλης: “Δεν είμαστε ίδιοι με τον κ. Μητσοτάκη για να πράξω ό,τι κάνει αυτός”
Νίκος Φίλης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού από τον τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή.

Σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αναφορές στο πρόσωπό του εντός της Βουλής, έδωσε ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας στις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, τόνισε πως παρότι το θέμα είχε λήξει με εξηγήσεις που δόθηκαν εντός του Κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να επαναφέρει το περιστατικό στη γενικότερη προσπάθειά του να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στον ραδιοσταθμό Real.

“Εσείς δεν μας λέγατε, κ. Φίλη, ότι έχει δύο παιδιά η Υπουργός και όταν μεγαλώσουν θα τη θυμούνται ως τη μητέρα που όταν ήταν μικρά κατέσφαξε, ως νέος Ηρώδης, 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια;” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης έλαβε χώρα πριν από ένα χρόνο στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Τότε, ο κ. Φίλης είχε ανακαλέσει επί τόπου, κατά τη διάρκεια της έντονης κόντρας με την υπουργό.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης αναφέρεται στην ανακοίνωσή του στο περιστατικό κατά το οποίο τον Δεκέμβρη του 2020, ο πρωθυπουργός στα πλαίσια αντιπαράθεσης στη Βουλή, είχε πει στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ να φορέσει τη μάσκα του “γιατί είστε σε ευπαθής ομάδα”. Ο κ. Φίλης διαμαρτυρόταν καθώς ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία “βόρειο γείτονα μας”. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή και έδωσε προσωπικές εξηγήσεις, με το θέμα να κλείνει εκεί.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Φίλης αναφέρει πως δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει πρακτικές, όμοιες με εκείνες που χρησιμοποίησε τη Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής.

Η δήλωση του τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη

“Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στη Βουλή το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του. Αξιοποιώντας το προχθεσινό σχόλιο του Χρ. Βερναρδάκη (για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη) τόλμησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στον ραδιοσταθμό Real. Και μετά από αυτό το εμπρηστικό σχόλιο, συνεχίζοντας με γλώσσα ακραίας απρέπειας, να καταλογίσει «εκτσογλανισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έκανε επίσης αναφορά στο πρόσωπό μου για μια αντιπαράθεση με την κα Κεραμέως πριν ένα χρόνο εντός Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου, για την οποία τότε δόθηκαν εξηγήσεις. Για ποιο λόγο επανέρχεται τώρα; Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος μου ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για μια προσβλητική του έκφραση. Πώς θα ένιωθε εάν επανερχόμουν ένα χρόνο μετά; Προφανώς, όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν θα το πράξω, γιατί, δεν είμαστε ίδιοι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα