Φίλης: Η απόφαση ενός στρατηγού ξυπνά μαύρες μνήμες

Φίλης: Η απόφαση ενός στρατηγού ξυπνά μαύρες μνήμες
Ο Νίκος Φίλης. Eurokinissi

Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλη απάντηση από την καταστολή, αναφέρει σε ανακοίνσωή του ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων.

Σκληρή ανακοίνωση για την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων εως την 1η Φεβρουαρίου εξέδωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρει πως “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακηρυχθεί στη μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ“.

Στη συνέχεια τονίζει: “η κατ’ εξακολούθηση γενική αναστολή άρθρου του Συντάγματος, με απόφαση ενός στρατηγού ξυπνά στην κοινωνία τις πιο μαύρες μνήμες. Αυτή τη φορά δε, ούτε οι πιο θερμοί οπαδοί της ΝΔ μπορούν να αντιληφθούν γιατί την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι «συγκεντρώσεις» μέσα κι έξω από τα εμπορικά κέντρα και τις μεγάλες αγορές. Η απάντηση βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση έχει το βλέμμα της στις διαδηλώσεις ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την περικοπή εισακτέων, αλλά και στο κύμα οργής για τους χειρισμούς της στην υγεία και την οικονομία”.

“Σε αυτά” συνεχίζει ο κ. Φίλης,  “άλλη απάντηση από την άγρια καταστολή δεν γνωρίζει. Οι ευθύνες τους για την όξυνση που έρχεται, τους ανήκει πλήρως. Είναι καθήκον των κομμάτων της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου να αντιδράσουν συλλογικά, παραμερίζοντας άλλες διαφορές, όπως έκαναν με την απαγόρευση διαδηλώσεων τη 17η Νοεμβρίου”.

“Όπως επίσης είναι καθήκον των διανοούμενων, των καλλιτεχνών, των εκπαιδευτικών και κάθε Έλληνα πολίτη να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή την παράκρουση αστυνομικών μέτρων, που οδηγεί την κοινωνία σε κρίση, τις κοινωνικές σχέσεις σε όξυνση και τη Δημοκρατία μας σε εκτροπή. Με πρώτο σταθμό το δημοκρατικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου” καταλήγει η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα