Φίλης: Η ΝΔ στηρίζει το παλαιοκομματικό σύστημα ενημέρωσης

Φίλης: Η ΝΔ στηρίζει το παλαιοκομματικό σύστημα ενημέρωσης
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας ζήτησε να γίνει συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα για όλη την πενταετία ώστε να γνωρίζουν όλοι το κόστος

"Η ΝΔ δεν ψήφισε χθες τη ρύθμιση για τα μέσα ενημέρωσης επειδή δεν κόπτεται για αλλαγές, γιατί στηρίζει το παλαιοκομματικό σύστημα ενημέρωσης. Άλλωστε εκεί, έχει και κουμπάρους". Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Για την «κοινωνική ατζέντα» που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι η ΝΔ διαπίστωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και προβάλλει μια ατζέντα. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα γιατί η ΝΔ θέλει κοινωνικό εμφύλιο, όπου ο μεγάλος τρώει τον αδύναμο και την αγορά να ρυθμίζει τα πάντα. Υπενθύμισε μάλιστα το ερωτηματολόγιο που έθεσε στα μέλη της η ΝΔ, λέγοντας ότι δεν θέλει εργασιακές συμβάσεις, ενώ προτιμά τους ανασφάλιστους.

Για την υπόθεση του αντιπροέδρου της ανεξάρτητης Αρχής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νίκου Παπαουλάκης, ο οποίος εμφανίζεται να ασκεί παράλληλο ρόλο συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Φίλης είπε ότι οι ανεξάρτητες αρχές δεν πρέπει να ονομάζονται, αλλά να είναι.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για την αναβάθμιση των F16 είπε ότι έγινε μια γενική συζήτηση, χωρίς να τεθεί ο λογαριασμός. Χαρακτήρισε θετική την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά ωφελήματα, γιατί αυτά είναι πηγή διαφθοράς.

Ζήτησε να γίνει συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα για όλη την πενταετία ώστε να γνωρίζουν όλοι το κόστος.

Υπογράμμισε ότι η πολιτική «αγοράζουμε γιατί αγοράζει η Τουρκία» είναι αδιέξοδη και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει κουβέντα για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών.

Για την αξιολόγηση, είπε ότι η πορεία είναι δύσκολη και δεν πρέπει να επαναπαύεται η κυβέρνηση, γιατί οι δανειστές μπορεί να επιστρέψουν μετά τα Χριστούγεννα με κρίσιμα ζητήματα όπως το νερό και η ενέργεια.

Πρόσθεσε ότι μέσα στο οικονομικά ασφυκτικό πλαίσιο της Ευρωζώνης η απάντηση είναι ένα μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο.

Όπως τόνισε, ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη εναντιώνεται στη λιτότητα, ενώ καταλύτης είναι το προσφυγικό. «Μετά τη Συρία, έρχεται η Αφρική» είπε και επανέλαβε την ανάγκη μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου για όλα τα θέματα, όπως η υγεία η παιδεία κ.α.

Αναφερόμενος στα περί μικρού και μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κάποιοι θέλουν τη μετάλλαξή του ΣΥΡΙΖΑ σε κατοικίδιο του συστήματος.

Για τις σχέσεις κυβέρνησης-κόμματος, είπε ότι είναι τρίγωνο κυβέρνηση-κόμμα-κόσμος και θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια.

Αναφορικά με την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στις δυο γυναίκες έξω από το Εφετείο είπε ότι είναι κατάντημα. Πρόσθεσε ότι η ΧΑ δεν θέλει να γίνει η δίκη και επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης της δίκης.

Ακούστε τις δηλώσεις του εδώ:

SHARE: