Φίλης κατά Σακελλαροπούλου: Η παρουσία της στο φράχτη μας λυπεί βαθύτατα

Φίλης κατά Σακελλαροπούλου: Η παρουσία της στο φράχτη μας λυπεί βαθύτατα
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης Eurokinissi

Ο Νίκος Φίλης σχολίασε την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο φράχτη του Έβρου και ανέλυσε γιατί αυτή δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Μία εξ αυτών προήλθε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη ο οποίος με δημόσια τοποθέτησή του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αυτή η επίσκεψη δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί.

Αναλυτικά:

Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να «τιμήσει» με την παρουσία της τον «φράχτη του Έβρου», μας λυπεί βαθύτατα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το «τείχος», που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων.

Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Έβρου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές «συνηγορίες» προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης «του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο «φράχτης» της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα