Η Σακελλαροπούλου μπροστά στο τείχος στον Έβρο – Μια εικόνα που θυμίζει Τραμπ

Η Σακελλαροπούλου μπροστά στο τείχος στον Έβρο – Μια εικόνα που θυμίζει Τραμπ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αποτρεπτικό φράχτη του Έβρου Eurokinissi

Κατά την επίσκεψή της στον Έβρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φωτογραφήθηκε μπροστά από το τείχος, προκαλώντας αρνητικούς συνειρμούς.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου μπροστά από τον αποτρεπτικό φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τα οποία επισκέφθηκε το Σάββατο. Πολλοί σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι η επικεφαλής του ελληνικού κράτους φωτογραφήθηκε μπροστά από ένα τείχος που έχει δημιουργηθεί για να αποτρέπει μεταναστευτικές ροές, οι οποίες τις περισσότερες φορές αφορούν στην προσπάθεια απελπισμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

«Με φόντο τον φράχτη της ντροπής στον Έβρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως άλλος Αντώνης Σαμαράς, Όρμπαν ή Τραμπ, εντάσσεται πλήρως στο ακροδεξιό αφήγημα του μισανθρωπισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών του Ευρωιερατείου, που αντιμετωπίζουν την χώρα μας ως “ασπίδα” απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μ. Κριθαρίδης. «Η εικόνα αυτή της κας Σακελλαροπούλου μπροστά από τον φράχτη του μίσους με τον οποίο κάποιοι, μαζί με τις παράνομες επαναπροωθήσεις και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, νομίζουν ότι χτίζουν την ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου, είναι απλά αποκρουστική και ντροπιαστική» πρόσθεσε.

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει επίσης ότι «επιβεβαιώνεται πλήρως η στάση του ΜέΡΑ25 να μην υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που με την λογική των περιστρεφόμενων θυρών, αφού έκρινε πρώτα τα μνημόνια συνταγματικά, «μεταπήδησε» στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Να την χαίρεται η “προοδευτική, ριζοσπαστική αριστερά” που την υπερψήφισε».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αποτρεπτικό φράχτη του Έβρου Eurokinissi

 

Μία από τις χαρακτηριστικές αντιδράσεις ήταν και  η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την κίνηση της αυτή, διάλεξε στρατόπεδο και τοποθετήθηκε ιστορικά στο πλευρό του Τραμπ. Δυστυχώς, η γλυκύτατη Καλυψώ όσο κι αν ποζάρει στα ΜΜΕ, δεν μπορεί επικοινωνιακά να καλύψει και αυτήν την ντροπή.»

Ακολουθεί η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Η εικόνα της Προέδρου της Δημοκρατίας μπροστά στο ‘αποτρεπτικό τείχος’ του Έβρου ευθέως παραπέμπει στην εικόνα Τραμπ μπροστά στο αποτρεπτικό τείχος στο Τέξας. Και οι δυο αυτοί φράχτες δεν χτίστηκαν τόσο για να κρατήσουν έξω τους ‘ξένους’, όσο για να χαϊδέψουν με τον συμβολισμό τους τα αυτιά ενός ακροδεξιού φοβικού ακροατηρίου.

Κι επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την κίνηση της αυτή, διάλεξε στρατόπεδο και τοποθετήθηκε ιστορικά στο πλευρό του Τραμπ.

Δυστυχώς, η γλυκύτατη Καλυψώ όσο κι αν ποζάρει στα ΜΜΕ, δεν μπορεί επικοινωνιακά να καλύψει και αυτήν την ντροπή.»

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας επσκέφτηκε χθες το πρωί τον φράχτη του Έβρου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της κατασκευής του από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αγγελο Χουδελούδη και τον υποστράτηγο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλη Συριτούδη.

Σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: « Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν». Αναφέρθηκε στα γεγονότα τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο και σημείωσε: «Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης…»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αποτρεπτικό φράχτη του Έβρου Eurokinissi

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα