Φίλης: Κριτική στην εκλογή από τη βάση, αιχμές για Πολάκη και υπέρ του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας

Φίλης: Κριτική στην εκλογή από τη βάση, αιχμές για Πολάκη και υπέρ του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας
Ο Νίκος Φίλης στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Κατά την ομιλία του στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης έβαλε στο τραπέζι σαφώς μία σειρά από ζητήματα παίρνοντας αποστάσεις από τις θέσεις Τσίπρα.

Iδιαίτερα περιεκτική ήταν η ομιλία του Νίκου Φίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας, από τα εμβληματικά στελέχη της κίνησης της Ομπρέλας, άσκησε, όπως ήταν αναμενόμενο, κριτική στην πρόταση Τσίπρα να εκλέγεται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος από τη βάση.

Μίλησε, χαρακτηριστικά, για μιμητισμό των συστημικών κομμάτων αλλά και για πολιτικό υποκείμενο που οφείλει να έχει πραγματικά και όχι “ψηφιακά” μέλη.

Αναρωτήθηκε παράλληλα γιατί μετά τις κινήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές του 2019 με τη διεύρυνση το κόμμα δεν κατάφερε να βρει το βηματισμό που ήθελε.

Τάχθηκε έτσι και τυπικά υπέρ της εκλογής του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο του κόμματος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η κυβερνητική θητεία δεν μπορούσε να μείνει εκτός ομιλίας. Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις και ότι υπήρξαν συμπεριφορές που “πλήγωσαν” τον κόσμο της Αριστεράς και τραυμάτισαν το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης.

Εμμέσως πλην σαφώς “στόχευσε” στον Παύλο Πολάκη όταν τόνισε ότι μεμονωμένες απόψεις για τον εμβολιασμό θόλωσαν το μήνυμά μάς σε ότι αφορά την πανδημία.

Τάχθηκε, επίσης, κατά των εξορύξεων και της πυρηνικής ενέργειας και έθεσε ως προγραμματικούς στόχους για την επόμενη διακυβέρνηση το χωρισμό εκκλησίας κράτους και την καθιέρωση της Αυτόματης Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή για την ουσιαστική αύξηση όλων των μισθών έτσι ώστε “η δεύτερη φορά αριστερά να είναι καλύτερη από την πρώτη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα