Φίλης: Μετά τις 2 το μεσημέρι θα κάνουν μάθημα τα προσφυγόπουλα

Επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας  Κορίνθου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εσωτερικά σύνορα, δήλωσε ο υπ. Παιδείας Ν. Φίλης. Τι είπε για το μάθημα των Θρησκευτικών, ποια μαθήματα και δραστηριότητες θα ενισχυθούν

«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα» τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε, πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί, παρέπεμψε στη δήλωσή του στη Βουλή σημειώνοντας ότι την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας και πως θα γίνει συζήτηση για βελτιώσεις στον τρόπο διδασκαλίας, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού και οι δραστηριότητες αγωγής υγείας, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στη γυμναστική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Φίλης απαντά: Θα ήταν λάθος η Εκκλησία να εισβάλει στην πολιτική, όπως την εποχή του Χριστόδουλου

SHARE: