Φώφη Γεννηματά: Η γυναίκα που ξέρει να κερδίζει

Φώφη Γεννηματά: Η γυναίκα που ξέρει να κερδίζει
Meeting between the the president PASOK, Fofi Gennimat and the leader of Democrats Socialists Movement (KIDISO) George Papandreou, in Athens, on Jan. 12, 2017 / , , 12 , 2017 sooc

Η Φώφη Γεννηματά έχει κερδίσει όλες τις μεγάλες μάχες που έχει δώσει και όχι μόνο τις πολιτικές, αλλά για την ίδια της ζωή

Αν υπάρχει κάποιο επίθετο με το οποίο μπορούν οι άνθρωποι που γνωρίζουν την Φώφη Γεννηματά να την περιγράψουν, αυτό είναι ένα: νικήτρια. Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Άλλωστε, όπως συμπληρώνουν, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει όλες τις μάχες στις οποίες έχει κληθεί να λάβει μέρος.

Η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά μόνο γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ. Από τα νεανικά της χρόνια εντάχθηκε στην ΠΑΣΠ, κατά τη διάρκεια της των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κέρδισε όποια μάχη έδωσε. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2000, ενώ το 2002 σάρωσε στην υπερνομαρχία της Αθήνας τους αντιπάλους της. Υπηρέτησε από διάφορα πόστα υπό τρεις πρωθυπουργούς, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν εγκατέλειψε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας, όταν έβγαινε τσακισμένο, μετά τα κυβερνητικά χρόνια των μνημονίων. Όχι μόνο βγήκε μπροστά κερδίζοντας στην εσωκομματική αναμέτρηση τους Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο από τον πρώτο γύρο, αλλά ανέβασε κατά δύο μονάδες τα ποσοστά του μέσα μόλις σε 5 μήνες.

Η μεγαλύτερη όμως νίκη της δεν ήταν πολιτική. Ήταν εκείνη που πέτυχε κόντρα στον καρκίνο που την χτύπησε τον 2008. Έδωσε με θάρρος την άνιση μάχη, κερδίζοντας την ασθένεια. Έχοντας ζήσει αυτή την εμπειρία, η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να ζει με πάθος κάθε στιγμή της ζωής της.

Η τελευταία μεγάλη μάχη που κέρδισε, ήρθε μόλις πριν λίγη ώρα. Δεν δίστασε να θέσει τον εαυτό της σε κρίση, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει πριν δύο χρόνια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε την «καθαρή εντολή» που ζήτησε από τους πολίτες για να ηγηθεί του εγχειρήματος που ίδια οραματίστηκε. Την ενότητα της κατακερματισμένης παράταξης, που μετά από χρόνια φαίνεται ότι -με αργά βήματα- δείχνει σημεία ζωής.

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα