Φορτσάκης: Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Φορτσάκης: Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης Eurokinissi

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών μιλώντας στον news247 στους 88,6.

Υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στον news247 στους 88,6.

Ο βουλευτής επικρατείας ΝΔ και τομεάρχης Παιδείας μίλησε αρχικά για τη συνταγματική αναθεώρηση: “O τρόπος διοίκησης είναι καθοριστικός για μια χώρα. Tο πολιτικό σύστημα χρειάζεται αναδιάταξη. H συνταγματική αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να μη λάβει αποφάσεις η Βουλή. Tο πρόβλημα είναι διαχρονικό με τον πολιτικό κόσμο να μην θέλει να λανάβει το πολιτικό κόστος.

Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσει αυτή η συνταγματική αναθεώρηση αλλά είναι λάθος ο χρόνος που επέλεξε η κυβέρνηση καθώς είναι στη λήξη της θητείας έχοντας δημιουργήσει ρήξη στη συναίνεση.Η διαβούλευση που έγινε επί του θέματος δεν είχε κανένα συνταγματικό υπόβαθρο.

Απαιτείται συναίνεση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Μου φαίνεται λογική η πρόταση της ΝΔ να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα και να αποφασίσει η επόμενη βουλή”.

Για το νόμο περί ευθύνης υπουργών: “Εχω υποστηρίξει ότι όλες οι παραπομπές υπουργών θα μπορούσαν να έχουν γίνει. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Εάν όμως κρίνει το κόμμα ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσχηματική συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα δει τι θα κάνει. Η περίπτωση αποχής της ΝΔ δεν ακυρώνει την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου καθώς απαιτούνται 151 ψήφοι”.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: “Ακόμη και δεν φέρει η κυβέρνηση το άρθρο 16, εκτιμώ ότι η επόμενη βουλή μπορεί να το συμπεριλάβει. Λέω ναι σε αναθεώρηση του άρθρου 16 με τη δημιουργία μη κρατικών αλλά και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων που θα είναι υπό αυστηρό δημόσιο έλεγχο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα