Φυσικό αέριο: “Πάγωσε” το Μαξίμου με την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στα 275 ευρώ

Φυσικό αέριο: “Πάγωσε” το Μαξίμου με την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στα 275 ευρώ
Μέγαρο Μαξίμου, φωτογραφία αρχείου intime

“Καθόλου δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για τα 275 ευρώ”, δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει για αποτελεσματικό πλαφόν και πως θα συνεχίσει τα μέτρα στήριξης

Η πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 275 ευρώ, έχει προκαλέσει “παγωμάρα” στην Αθήνα, όπως και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς όχι μόνο δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά καθώς σήμερα η τιμή της μεγαβατώρας κυμαίνεται αρκετά χαμηλότερα, ενδέχεται να οδηγήσει σε νέο ενεργειακό ράλι.

“Είναι αυτονόητο ότι καθόλου δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για τα 275 ευρώ. Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό είναι αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας”, δήλωσε με σαφή ενόχληση απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Εμεις θα επιμείνουμε στην πρόταση μας. Να μη χαθεί άλλος χρόνος και να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Ενέργειας των 15 κρατών-μελών της ΕΕ, που είχαν υπογράψει την κοινή επιστολή ζητώντας την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, θα τηρήσουν κοινή στάση και θα ζητήσουν να υπάρξει καινούρια πρόταση με πλαφόν κάτω από τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ για άλλη μία φορά κλωτσάει το τενεκεδάκι και καθυστερεί, στην καλύτερη περίπτωση, με τη Γερμανία να σαμποτάρει τις συζητήσεις για μία ουσιαστική λύση στην ενεργειακή κρίση. Η επόμενη μάχη αναμένεται να δοθεί σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου.

Πάντως ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε πως: “Όσο διαρκεί η κρίση, η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει την ελληνική κοινωνία”. Επικαλέστηκε ότι: “Εχουμε πετύχει ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει φθηνότερο ρεύμα σε σχέση με τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών κρατών και θα συνεχίσουμε. Εχουμε θεσμοθετήσει μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών. Ο κρατικός προϋπολογισμκός επίσης συμβάλλει”. Παραδέχθηκε όμως ότι: “Ειναι αυτονόητο ότι χρειάζεται υποστήριξη και απο ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα