'Όχι σε όλα' από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Meeting between the the president PASOK, Fofi Gennimat and the leader of Democrats Socialists Movement (KIDISO) George Papandreou, in Athens, on  Jan. 12, 2017 /               ,  ,  12 , 2017
Meeting between the the president PASOK, Fofi Gennimat and the leader of Democrats Socialists Movement (KIDISO) George Papandreou, in Athens, on Jan. 12, 2017 / , , 12 , 2017 SOOC

Δεν ψηφίζει τα αντίμετρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη «επειδή προϋπόθεση για την εφαρμογή τους είναι τα σκληρά μέτρα» , έλεγαν στελέχη της. "Δεσμεύουν την χώρα σε ένα 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση" τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Η κ.Γεννηματά υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ παράλληλα ζήτησε να κατατεθεί άμεσα το σύνολο των κειμένων της συμφωνίας στη Βουλή, προς ενημέρωση κομμάτων και πολιτών. 

Ολόκληρη η δήλωση της κας.Γεννηματά:

"Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την  αβεβαιότητα.

Τώρα  με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση.

Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ )για πολλά χρόνια.

Είναι μια συμφωνία καταδίκης της χώρας, συμφωνία ντροπής

Με  νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δις ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες.

Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα.

Είναι ώρα όμως ο Ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου.

Γιατί πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ Τσίπρας και οι Υπουργοί του.

Ζητάμε να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον.

Ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων.

Να μάθει ότι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Συμφωνία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ θα είχαμε ήδη βγει από τα μνημόνια

Το χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση των μέτρων

Έκλεισε η αξιολόγηση. Ανοίγει η συζήτηση για το χρέος

SHARE: