Γεννηματά για υπόθεση Λιγνάδη: “Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες”

Γεννηματά για υπόθεση Λιγνάδη: “Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες”
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αντεγκλήσεις που εκμεταλλεύονται το #MeToo, ένα συλλογικό κίημα που "πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο". "Τα θύματα μάς διδάσκουν, τους χρωστάμε".

Με τη φράση, “η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες”, η Φώφη Γεννηματά κατέκρινε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την διαμάχη τους με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ανάρτηση στα social media για το κίνημα #MeToo, όπου υπογραμμίζει:

Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν, με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του.

Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες. Τα θύματα μας διδάσκουν το ένα μετά το άλλο με το θάρρος τους. Ας αντλήσουμε, ως πολιτικό σύστημα, απ’ αυτό το θάρρος.

Αν μη τι άλλο τους χρωστάμε”.

Η κ. Γεννηματά καταλογίζει πολιτική ευθύνη στη κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον διορισμό Λιγνάδη, αλλά και καθυστερημένη αντίδραση και προσπάθεια συγκάλυψης.

Τονίζει ότι το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο: “Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες. Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε το φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού. Ούτε να τις καπελώσουμε ούτε να τις φιμώσουμε. Να τις αναδείξουμε με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αλλιώς μέσα από την ανούσια κομματική αντιπαράθεση, θα αποθαρρύνουμε τα θύματα”, αναφέρει η κ. Γεννηματά στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα