Γεννηματά: “Υπάρχει κόκκινη γραμμή – Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια”

Γεννηματά: “Υπάρχει κόκκινη γραμμή – Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια”
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε ανησυχία για την απουσία της τουρκικής προκλητικότητας από την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκήσει βέτο στην ΕΕ "αφού επέλεξε να μη συγκαλεί Συμβούλιο Αρχηγών".

Την ανησυχία της για το γεγονός ότι η συνεχής και κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, με την έξοδο του Oruc Reis και την πρόσφατη Navtex που εξέδωσε, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως η μόνη λύση για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να ασκήσει βέτο στην ΕΕ, άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. “Αφού επέλεξε να μη συγκαλεί Συμβούλιο Αρχηγών και να χειρίζεται το θέμα μόνος του, πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα, πλέον, δεν αστειεύεται” τόνισε.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως “υπάρχει μία κατακόκκινη γραμμή, το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια. Αυτήν την εντολή πρέπει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν”.

Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή την υποψηφιότητα της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τη θέση του γγ του ΟΟΣΑ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής το υποβάθμισε λέγοντας ότι επρόκειτο για αστείο.

Επίσης η κ. Γεννηματά, αναμένοντας τις ποινές για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να ενισχυθεί το δημοκρατικό μέτωπο κατά του φασισμού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα