Γεννηματά: Και στο θέμα της Εκκλησίας Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί

Γεννηματά: Και στο θέμα της Εκκλησίας Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί
H Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Για προεκλογικούς χειρισμούς με πρώτο θύμα το λαϊκό κλήρο έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου. Ομόφωνα η ΚΟ του Κινήματος στηρίζει τη γραμμή για συνταγματική αναθεώρηση

Επίθεση στα συγκυβερνώντα κόμματα, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των ιερέων, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ.

“Για μια ακόμη φορά σε ένα σημαντικό  θέμα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας κράτους, γίνονται προεκλογικοί χειρισμοί που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν.

Ήδη πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το θέμα Τσίπρας Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί”, δήλωσε ειδικότερα η κ.Γεννηματά.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΔΗΣΥ βρέθηκε η συνταγματική αναθεώρηση. Το Κίνημα θα εκροσωπήσουν στην επτιροπή Αναθεώρησης της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε απόλυτη ομοφωνία στην ΚΟ ως προς τη γραμμή συμμετοχής στην επιτροπή και ψήφισης των προς αναθεώρηση άρθρων που κρίνονται σε προοδευτική κατεύθυνση χωρίς προϋποθέσεις.

«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ακόμη: «Με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ Μητσοτάκη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα