Γεννηματά: "Να προχωρήσει η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ"

Η Φώφη Γεννηματά στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που διεξάγεται στη Σλοβενία.
Η Φώφη Γεννηματά στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που διεξάγεται στη Σλοβενία. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ / EUROKINISSI

"Τα Βαλκάνια είναι η γειτονιά μας", τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προσερχόμενη στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Σλοβενία.

«Τα Δυτικά Βαλκάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο θάλαμο αναμονής για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια αναμονή όμως που κοστίζει σε νέες κοινωνικές κρίσεις και το χειρότερο κερδίζει έδαφος ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη το πρωί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που διεξάγεται στη Σλοβενία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την ελπίδα η Σοσιαλδημοκρατία που, όπως είπε, κερδίζει ξανά έδαφος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα φέρει και τον άνεμο αλλαγής έτσι ώστε να προχωρήσει και η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων.

ADVERTISING

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι χρειάζεται να γίνει ταχύτερα η πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας που έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

«Θα υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, κοινωνικές πολιτικές, φροντίδα για το περιβάλλον και βέβαια αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής πάντα πρωτοστατεί για αυτές τις πολιτικές», τόνισε .

Χθες το βράδυ στο δείπνο των ηγετών του PES, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη πορεία της πανδημίας όπου είπε πώς η Ελλάδα ξεκίνησε καλά αλλά σήμερα τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι αυτά που θα μπορούσαν να είναι. «Και το χειρότερο είναι ότι στη Βόρεια Ελλάδα είναι γύρω στο 50%, έχουμε 30 θανάτους την ημέρα και έχει δημιουργηθεί και στην Ελλάδα ένα κίνημα που δεν είναι μόνο απέναντι στο εμβόλιο από προβληματισμό και φόβο, είναι ένα κίνημα αντίστασης και αντίδρασης στην πολιτική, που φέρνει ξανά στους δρόμους ακροδεξιούς και φασίστες - μερικές φορές μαζί με την άκρα αριστερά. Ένα μείγμα πάρα πολύ επικίνδυνο που θα πρέπει να το δούμε και να ασχοληθούμε πάρα πολύ προσεκτικά το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη τη νίκη του SPD στη Γερμανία, καθώς φαίνεται ότι η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει, όπως είπε. «Μπορεί να δώσει αυτή η νίκη μια ελπίδα συνολικά στην Ευρώπη και για την επίσπευση της ενοποίησης και για την αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας και για πολιτικές προοδευτικές για την ανάπτυξη, για την πλήρη απασχόληση, για το περιβάλλον, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων αλλά και σύγκλιση ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης υποστήριξε ότι η διεύρυνση και η ενσωμάτωση των Δυτικών βαλκανικών χωρών όσο καθυστερεί δημιουργεί ζητήματα. «Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη θα συμβάλλει στην ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Θέλω απλά να τονίσω ότι για την πραγματοποίηση της ενσωμάτωσης με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2002 το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε σε αυτή τη λογική και σήμερα θεωρούμε ότι τα πράγματα πρέπει να τρέξουν και πρέπει να επιταχύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις εξελίξεις προς στο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network