Γεννηματά: Νέο αναπτυξιακό σχέδιο, με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γεννηματά: Νέο αναπτυξιακό σχέδιο, με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το Δίκτυο Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών στο πλαίσιο των επαφών της με αφορμή τη ΔΕΘ και παρουσίασε τις θέσεις της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με το Δίκτυο Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο με επίκεντρο τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας:

"Κίνητρα για τις επιχειρήσεις

Δεσμευόμαστε για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με πολυετή ορίζοντα, που επιτρέπει τον υγιή προγραμματισμό των επιχειρήσεων.

Δημιουργούμε πρόσθετα κίνητρα μειώνοντας τους έμμεσους (και ειδικούς) φόρους στην παραγωγή. Επαναφέροντάς τους στο προηγούμενο ύψος τους, προ των αυξήσεων που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κατά προτεραιότητα στον τουρισμό, στο κρασί, στις ζυθοποιίες.

Προχωρούμε σε στοχευμένη και σημαντική μείωση του χρόνου απόσβεσης μιας επένδυσης, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει υψηλή προστιθέμενη αξία (π.χ. στην βιομηχανία ή στην νέα τεχνολογία).

Κίνητρα για τους νέους ανθρώπους για να δουλέψουν, να επιχειρήσουν, να εξελιχθούν

Απαλλαγή για 3 χρόνια από τις συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα (και αποπληρωμή τους στην διάρκεια του εργασιακού τους βίου).

Δωρεάν παραχώρηση γης για να εργασθούν νέοι επιστήμονες στον πρωτογενή τομέα.

Για κάθε ζευγάρι νέων αγροτών ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει μόνο ο ένας εκ των 2, για τα πρώτα 5 χρόνια.

Επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως «έξοδο»-που εκπίπτει της φορολογίας με συντελεστή αυξημένο κατά 30%.

Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Καθιέρωση της «δεύτερης ευκαιρίας για τους έντιμους και ικανούς μικρομεσαίους που «ατύχησαν», ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου αξιοποιώντας την εμπειρία τους. Διευκόλυνση της πτωχευτικής διαδικασίας για τις μη «δόλιες» περιπτώσεις.

Συμψηφισμός των οφειλών του κράτους με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτά.

Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ρυθμίσεων σε εφορία και ΕΦΚΑ ώστε οι βιώσιμες επιχειρήσεις να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού για την μικρή και μεσαία επιχείρηση.

Άμεση και δίκαιη επίλυση του θέματος των «κόκκινων δανείων» των Τραπεζών, με σεβασμό στην απασχόληση, στις επιχειρήσεις, και προστασία της Α’ κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. Έτσι ώστε με μεγαλύτερη ρευστότητα, να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση με φθηνά επιτόκια των ελληνικών επιχειρήσεων. Η διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο και οι Τράπεζες οφείλουν να συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτή. Οι προτάσεις μας για την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων (Bad Bank), με την συμμετοχή Τραπεζών, Δημοσίου, αλλά και ιδιωτικού κεφαλαίου, αποτελούν μια θετική λύση για τα «κόκκινα δάνεια»  που συζητείται πια σε όλη την Ευρώπη.

Ορθολογικοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών (ιδιαίτερα για επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες), με αποσύνδεση από το δηλωθέν εισόδημα και ανώτατο πλαφόν τα 600 ευρώ το μήνα.  Δεν μπορεί να στηριζόμαστε σε ένα σύστημα που έχει χάσει κάθε ανταποδοτικότητα. Χρειάζεται επανασχεδιασμός με γνώμονα τις αρχές της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης."

SHARE:

24Media Network