Γεωργιάδης: “Ο πρωθυπουργός μίλησε για τελευταία μίλια και μακάρι να το ξαναπεί-Πουλάμε τουρισμό”

Γεωργιάδης: “Ο πρωθυπουργός μίλησε για τελευταία μίλια και μακάρι να το ξαναπεί-Πουλάμε τουρισμό”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν περισσότερο τα κέντρα διασκέδασης και λιγότερο την εστίαση, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος υπεραμύνθηκε της δήλωσης του Πρωθυπουργού για το τελευταίο μίλι της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες (27/12) η κυβέρνηση κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι περισσότερη ζημιά θα υποστούν τα κέντρα διασκέδασης και όχι τόσο η εστίαση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν και ανέφερε τη ζημιά που θα υποστούν οι επιχειρήσεις και μάλιστα, κατά την εορταστική περίοδο, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ήπια τα νέα μέτρα.

“Δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Γεωργιάδης: Γιατί τα νέα μέτρα θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου

Απαντώντας στην κριτική ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, είπε ότι “ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα”.

Όπως εξήγησε, φαίνεται ότι αυξάνεται μεν ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά δεν πιέζεται στο σύστημα υγείας.

“Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους”, ανέφερε.

“Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες”, συμπλήρωσε.

“Καλά έκανε ο Μητσοτάκης και μίλησε για τελευταίο μίλι, πουλάμε τουρισμό”

Σε ερώτηση για το αν η δήλωση του Πρωθυπουργού προ μηνών (“διανύουμε το τελευταίο μίλι”) ήταν σωστή ο Υπουργός έχασε την ψυχραιμία του και τόνισε:

“Τη δήλωση ο Πρωθυπουργός την έκανε πριν την Δέλτα. Και κατά τη γνώμη μου μακάρι να το ξαναπεί. Και θα σας πω γιατί: Όταν πουλάς τουρισμό και είσαι Πρωθυπουργός μίας χώρας πρέπει να πουλάς προς τα έξω στους πιθανούς σου πελάτες οτι είσαι μια υγεονομικά ασφαλής χώρα. Άρα αφήστε τις ειρωνείες προς τον κύριο Πρωθυπουργό. Μια χαρά το είπε. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη τη στιγμή που το είπε. Είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας, σας πληρώνουν διαφημίσεις στον ΣΚΑΙ για να κάνετε εκπομπή. Και πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε την χώρα. Αν πρέπει να το ξαναπεί, να το ξαναπεί”.

Περιορισμοί στα γήπεδα

Σε ό,τι αφορά στον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα. «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν» .

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες υψηλής προστασίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες.

“Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, αν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο. Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω, αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα