Γεωργιάδης: Κάτω απο 60 ευρώ το PCR – Σήμερα η νέα ΚΥΑ

Γεωργιάδης: Κάτω απο 60 ευρώ το PCR – Σήμερα η νέα ΚΥΑ
Διενέργεια τεστ για κορονοϊό. Eurokinissi

Το μεσημέρι αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα ορίζεται η νεα τιμή του μοριακού τεστ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Κάτω από τα 60 ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του μοριακού τεστ για κορονοϊό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε οτι η τιμή θα είναι κοντά στα 50 ευρώ και πρόσθεσε οτι η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί το μεσημέρι.

Συμπλήρωσε επίσης οτι κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα τιμή των PCR καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε οτι η Ελλάδα είναι ήδη φθηνή στα PCR και τόνισε οτι “όταν βάζεις διατίμηση έχεις πάντα στο μυαλό σου μια παράμετρο, όπως την ποιότητα των τεστ. Άλλη παράμετρος είναι το να μπορούν να γίνονται τεστ. Γιατι αν πας την τιμή σε ένα σημείο όπου τα εργαστήρια δεν θα έχουν το παραμικρό κέρδος ή εχουν και μικρή ζημία τότε τα εργαστηριακά κέντρα θα κάνουν λιγότερα τεστ και ως εκ τούτου θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη πίεση στα υπόλοιπα, άρα και μεγαλύτερη αναμονή. Αρα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μια διατίμηση που θα είναι συμφέρουσα για τον πολίτη αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία”.

Σημειώνεται οτι χθες Δευτέρα αλλά και σήμερα Τρίτη δημιουργήθηκαν για άλλη μια φορά ουρές έξω απο διαγνωστικά κέντρα τόσο για τη διενέργεια rapid test όσο και Pcr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα