Γεωργιάδης: Μένουμε πιστοί στο δάκρυ του Εθνάρχη

Γεωργιάδης: Μένουμε πιστοί στο δάκρυ του Εθνάρχη
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

"Επώδυνος συμβιβασμός κι όχι επιθυμία μας η σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου Μακεδονία" επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικρίνοντας την συμφωνία των Πρεσπών και μιλώντας για συμφωνία που "προκαλεί εθνικό πένθος".

«Εθνικό πένθος προκαλεί η Συμφωνία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ότι «η δική μας παράταξη παραμένει πιστή στο δάκρυ του Εθνάρχη». Ο Άδ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί λύση του ονοματολογικού με χρήση του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία, αλλά το αποδέχεται ως «επώδυνο συμβιβασμό», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ενδιαφέρεται για το ζήτημα αφού «Μακεδονία τους ανεβάζετε, Μακεδονία τους κατεβάζετε».

Ο Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη παραβιαστεί από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αλλά αυτό δεν ενοχλεί τον πρωθυπουργό μπροστά στην «όρεξή του να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Αμερικανών και Γερμανών». Μάλιστα, ο Άδ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε στους Μάρκο Μπόλαρη κι Έλενα Κουντουρά που κάθονταν στα υπουργικά έδρανα επικρίνοντάς τους για την στάση τους που δεν συνάδει με την πολιτική καταγωγή τους. «Σε λίγο καιρό δεν θα είστε υπουργοί, αλλά θα έχετε συνδέσει με το όνομά σας αυτό που κάνετε στην Μακεδονία» τους επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Άδ. Γεωργιάδης πάντως αναφέρθηκε και στα σενάρια που διακινούνται για δυνατότητα πρόκλησης πρόωρων εκλογών λόγω μαζικής παραίτησης των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Άδ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «απολύτως ψευδές» το ενδεχόμενο αυτό, καθώς δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Φόρος τιμής στον Θέμο Αναστασιάδη για τους αγώνες του για την Μακεδονία

Ο Άδ. Γεωργιάδης απέτισε φόρο τιμής και σε δύο ανθρώπους που πέθαναν λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών κι είχαν δώσει μάχες για την Μακεδονία: Τον Σαράντο Καργάκο και τον … Θέμο Αναστασιάδη!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα