Γεωργιάδης: Προσπαθούν να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Θα τους αφήσουμε;

Διαβάζεται σε 4'
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε μήνυμα εν όψει ευρωεκλογών στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους κατά το συνέδριο της ΝΔ. “Μικρές στεναχώριες από επιμέρους χειρισμούς, δεν θα μας επιτρέψουν να βλάψουμε την πατρίδα”, τόνισε.

“Όσο και εάν έχουν υπάρξει στεναχώριες από επιμέρους χειρισμούς, αυτές οι μικρές μας στεναχώριες δε θα μας επιτρέψουν να βλάψουμε την πατρίδα, φέρνοντας στη χώρα πολιτική αστάθεια”, δήλωσε με νόημα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Διαμήνυσε έτσι στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους τη σημασία των ευρωεκλογών και λάνσαρε και εκείνος το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του με μία αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αναφέρθηκε επίσης σε νόμο για την υγεία που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1992. “Αν αλλάζαμε τα νούμερα και τίτλους, θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε τον ίδιο νόμο. Τόσο σύγχρονος είναι. Οταν το διάβασα σκέφτηκα ότι η Ελλάδα έχει χάσει 30 χρόνια”, σχολίασε ο υπουργός Υγείας.

Αναφέρθηκε επίσης στη επένδυση της COSCO και τις ιδιωτικοποιήσεις επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, “όταν όλοι φώναζαν ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα”.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε επίσης ότι το 2012- 2024 “η παράταξη της ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά, κράτησε την Ελλάδα όρθια και δεν επέτρεψε να πέσει η χώρα έξω από το ευρώ”. 

Είπε επίσης ότι: “Το 2015 μετά το πιο βλακώδες δημοψήφισμα όλης της της ιστορίας, έφτασε η Ελλάδα ένα βήμα πριν το γκρεμό. Τότε πάλι η παράταξη μας με πρόεδρο το Βαγγέλη Μεϊμαράκη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κόντρα στο κομματικό της συμφέρον. Γιατί είμαστε παράταξη τη Ευρώπης, της Ελλάδας, της πατρίδας”. 

“Νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τον Μητσοτάκη από την εξουσία”

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στη συνέχεια σφοδρά στην αντιπολίτευση. “Μετά τις μεγάλες νίκες του 2023 οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αξιοποιώντας όχι πραγματικά πολιτικά επιχειρήματα. αλλά το συναίσθημα τον πόνο και το πένθος που η τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε, νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τον Μητσοτάκη από την εξουσία”. Και φώναξε απευθυνόμενος στους συνέδρους: “Θα τους αφήσουμε; Πιο δυνατά! Θα τους αφήσουμε;” 

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι “όπως δώσαμε τις μάχες το 2019 και το 2023, θα δώσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών. Και θα φέρουμε μία μεγάλη νίκη. Θα τρέξουμε πόρτα πόρτα, θα πάμε σε όλες τις πλατείες. Χωρίς αλαζονεία αλλά με πίστη στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας”. 

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες πως οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν στις ευρωεκλογές επηρεάζουν και τη δική τους ζωή.

“Στην Ελλάδα ήταν πάνω στα τρακτέρ και στα μπλόκα. Στην Ευρώπη τους κόβαν τα λεφτά”

“Ζήσαμε τα μπλόκα των αγροτών. Οι αντίπαλοι μας ήταν πάνω στα τρακτέρ. Ποιος όμως εξήγησε στους αγρότες ότι αυτά για τα οποία διαμαρτύρονταν ήταν που το ΕΛΚ πολεμούσε να αποσυρθούν και οι σοσιαλιστές ζητούσαν να παραμείνουν;”, είπε και πρόσθεσε:

“Στην Ελλάδα ήταν πάνω στα τρακτέρ και στα μπλόκα. Στην Ευρώπη τους κόβαν τα λεφτά”. 

Ο κ. Γεωργιάδη χαρακτήρισε μεγάλη συκοφαντία το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Έκανε λόγο για μία ατυχή στιγμή για την Ευρώπη, καθώς όπως υποστήριξε όσα έλεγε μέσα είναι ψέματα.

“Ομως εμένα ως Έλληνα πολίτη με συγκλονίζει ότι υπήρξαν ευρωβουλευτές, εκλεγμένοι με εντολή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που πήγαν και ψήφισαν ένα κείμενο που έλεγε να κοπούν τα χρήματα από την Ελλάδα”, είπε και διερωτήθηκε: “Από το Μητσοτάκη θα έκοβαν τα λεφτά ή από αγρότες, νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους;” 

Ο υπουργός Υγείας συνεχίζοντας υποστήριξε: “Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους – που από τη στεναχώρια τους που δεν μπορούν να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημοκρατικά, θέλουν να χρησιμοποιήσουν αλλότρια και δόλια μέσα – να επιτύχουν το σκοπό τους”. 

Σχολίασε: “Φτάσαμε και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μακάρι η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας. Τι άλλο θα ακούσουμε” και υποστήριξε: “Για όλα αυτά οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με αφοσίωση”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα