Γεραπετρίτης από Κατάρ: Η Ελλάδα επιτελεί σημαντικό ρόλο ως συνομιλητής όλων των μερών για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

Διαβάζεται σε 2'
Γεραπετρίτης από Κατάρ: Η Ελλάδα επιτελεί σημαντικό ρόλο ως συνομιλητής όλων των μερών για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή
Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Τι τόνισε από το Κατάρ ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Βρέθηκα σήμερα στο Κατάρ σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα ολόκληρη, με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται, με τον κίνδυνο διάχυσης των εχθροπραξιών σε πολλά επίπεδα, στο Λίβανο, στη Συρία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κατάρ.

«Στην Ερυθρά Θάλασσα η ελευθερία της ναυσιπλοΐας βρίσκεται σε υψηλή διακύβευση. Η ανάγκη να υπάρξει άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί βιώσιμη ειρήνη και να αποκατασταθεί η σταθερότητα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ», τόνισε.

Όπως επεσήμανε, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, καθώς επίσης και με την υπουργό Επικρατείας, αρμόδια για θέματα αναπτυξιακά, να συζητήσουμε για τα θέματα της ευρύτερης περιοχής.

«Το Κατάρ έχει έναν εξαιρετικά σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο ως προς τις εχθροπραξίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή […] Η Ελλάδα, από τη δική της πλευρά, επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο ως συνομιλητής όλων των μερών στη βάση μιας εξωτερικής πολιτικής αρχών που μας δίνει την ευχέρεια να μιλούμε με όρους αυστηρότητας και ακεραιότητας με όλους όσοι συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ειρήνευση στην περιοχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, σημείωσε, είχε την ευκαιρία με τον πρωθυπουργό και την υπουργό να συζητήσουν για το επικείμενο ταξίδι του εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα και να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε ένα πλαίσιο επωφελούς αμοιβαίας συνεργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα