Γεραπετρίτης για ΕΣΥ: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες”

Γεραπετρίτης για ΕΣΥ: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες”
Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Σε μια διαπίστωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για την κατάσταση στο ΕΣΥ. ΣΥΡΙΖΑ: "Εξοργιστική δήλωση Γεραπετρίτη, στον κόσμο του ο Μητσοτάκης".

Σε μία δήλωση που έχει ήδη πάρει έκταση προκαλώντας αντιδράσεις και πληθώρα σχολίων προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο “Παραπολιτικά fm”.

Ο κ. Γεραπετρίτης κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας της χώρας και την ασφυκτική πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, τη στιγμή που η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός κάδρου.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάντοτε μια βάση να μιλάει χωρίς δεδομένα, εγώ θα μιλήσω με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη διάθεση του εθνικού συστήματος υγείας, και επιμένω στο εθνικό γιατί περιλαμβάνει και το δημόσιο και το ιδιωτικό, 1.410 κλίνες ΜΕΘ. Αυτές οι κλίνες ΜΕΘ εξυπηρετούν τόσο περιστατικά covid όσο και περιστατικά μη covid. Οι 1.410 περιλαμβάνουν και έναν ικανό αριθμό από κλίνες ΜΕΘ που έχει παράσχει και ο ιδιωτικός τομέας οι οποίες ανέρχονται σε 147 για την Αττική και περισσότερες για όλη τη χώρα. Άρα καταλαβαίνουμε ότι ήδη έχουμε εντάξει κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα”, είπε αρχικά ο Υπουργός Επικρατείας για να προσθέσει:

“Οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι πεπερασμένες, δεν είναι πολύ περισσότερες έτσι ώστε να μπορούν να επιταχθούν ή να υπάρξει συνεργασία μαζί τους. Γιατί δεν επιτάσσουμε; Θέλω να είμαι πολύ αυστηρός , αν είχαμε ακούσει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που εδώ και 14 μήνες διαρκώς επιμένει να πάμε σε επίταξη υπηρεσιών και δομών είναι προφανές ότι θα είχαμε νοσοκομεία τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσαμε. Σήμερα είναι η ανάγκη να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες υποδομές και υπηρεσίες τις οποίες και θα πλήρωνε ο ελληνικός λαός. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε συνεργασία, για επιτάξεις δεν πρόκειται για μια δωρεάν παροχή υπηρεσιών, είναι κόστος δημοσιονομικό. Αυτή τη στιγμή θα εξαντλήσουμε οτιδήποτε είναι αναγκαίο, δεν υπάρχει κανείς ο οποίος δεν θα λάβει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη”, πρόσθεσε ο υπουργός.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες, θα υπάρξει ίσως στο μέλλον και τότε θα αναζητηθεί η συνεργασία και θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας είτε μέσω της επίταξης”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει στο “και 5” που λέει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε: “Δεν υπάρχει και 5, αυτή τη στιγμή το σύστημά μας αντέχει. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή η οποία είναι πολύ περιορισμένη των 24 ή λίγο περισσότερων ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα τα υπόλοιπα είναι οράματα τα οποία βλέπουν ορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται με οξυγόνο, όλοι βρίσκονται με υποστήριξη δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μην λαμβάνει την πρέπουσα ιατρική βοήθεια. Από την άλλη επαναλαμβάνω οι ΜΕΘ είναι πεπερασμένες και στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για να υπάρξει ένταξη ιδιωτικών ΜΕΘ στο σύστημα. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να μπορούμε να εντάσσουμε συστηματικά και τις ιδιωτικές και τις δημόσιες και τις στρατιωτικές σε ένα ενιαίο σύστημα και σε μια υγειονομική περιφέρεια είναι όμως πεπερασμένο”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Απύθμενο το θράσος Γεραπετρίτη”

Την τοποθέτηση του κ. Γεραπετρίτη σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εξοργιστική δήλωση και απύθμενο θράσος του Υπουργού.

Αναλυτικά:

Η κατάσταση στα νοσοκομεία κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο δραματική. Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Λαϊκό, περιμένοντας μάταια, πρόχειρα διασωληνωμένοι, να ανοίξει μία κλίνη ΜΕΘ.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό την ώρα που δεκάδες ασθενείς, είτε με covid είτε με άλλα νοσήματα, βρίσκονται σε πολυήμερη αναμονή για να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ, ο υπουργός επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες».

Δυστυχώς για τους πολίτες που υποφέρουν αυτήν την ώρα και για τις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους στα νοσοκομεία, δεν έχουμε μόνο μια κυβέρνηση που ευθύνεται γιατί άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, αλλά που δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας.

Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορονοιό“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα