Γερμανία: Η συνεργασία Τρόικας - ελληνικής κυβέρνησης βασίζεται στην εφαρμογή των συμφωνιών

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Βερολίνο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. Η συνάντηση με την Α. Μέρκελ κράτησε μια ώρα και 20 λεπτά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Βερολίνο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. Η συνάντηση με την Α. Μέρκελ κράτησε μια ώρα και 20 λεπτά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις

Η συνεργασία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση βασίζεται πάντα σε μια ανάλυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας και στο επίπεδο της εφαρμογής των από κοινού συμφωνηθέντων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι απαιτήσεις της τρόικας και των εταίρων για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ισχύουν μόνο για αυτή την κυβέρνηση ή και για μια νέα κυβέρνηση μετά από εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει την "διαφορετική άποψη που έχει επ´αυτού" η αντιπολίτευση, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: "Δεν μπορώ και δεν θέλω να σχολιάσω εδώ την θέση της ελληνικής αντιπολίτευσης. Δεν το κάνω για λόγους αρχής".

Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε συζήτηση επί υποθετικών εσωπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε δε ότι "η γερμανική κυβέρνηση μιλάει εντατικά, συνεργάζεται εντατικά με την ελληνική κυβέρνηση, όπως συνεργάστηκε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό το οποίο κατευθύνει την τρόικα στην εκτίμησή της για την ελληνική κατάσταση και την υλοποίηση του προγράμματος σας το είπα (ήδη)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρόικα, Κυβέρνηση, Γερμανία
SHARE:

24Media Network