Γερμανικά ΜΜΕ για παραίτηση Καμμένου: Το νέο υπουργικό συμβούλιο του Τσίπρα δεν άντεξε ούτε μία ημέρα χωρίς φθορά

Ορκομωσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 23 Σεπτμεβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ορκομωσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 23 Σεπτμεβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Πως σχολιάζει την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου ο γερμανικός Τύπος. Τονίζει πως μόλις ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές

Στην παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Από την πρώτη ημέρα ο Τσίπρας χάνει ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου», είναι ο τίτλος της Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ντροπιαστική αρχή για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι ο Δημήτρης Καμμένος είχε αποδοκιμάσει τον Ιούνιο τις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και παραποιώντας τη χαρακτηριστική φράση που υπάρχει στην επιγραφή της πύλης εισόδου του.

Παρόλα αυτά, εξηγεί η Welt, τέσσερις πολιτικοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους ανήκει και ο Δημήτρης Καμμένος, εξακολουθούν να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Η πρώτη παραίτηση έπειτα από 12 ώρες», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine, επισημαίνοντας ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα δεν άντεξε ούτε μία ημέρα χωρίς φθορά.

«Υπουργός παραιτείται έπειτα από μόλις 12 ώρες», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της Die Zeit, η οποία προσθέτει ότι μόλις αποφάσισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οικονομική Handlesblatt, η οποία επισημαίνει ότι ένα σκάνδαλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter κόστισε τη θέση του στον Δημήτρη Καμμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ήδη πριν τις εκλογές ότι σκοπεύει να ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, σχολιάζει η εφημερίδα, όμως από αυτή τη συνεργασία προέκυψε μια λάθος αρχή για την κυβέρνηση και μάλιστα την ώρα που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα δουλειά προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.

Πάνος Καμμένος: Απαράδεκτα τα tweets του Δημήτρη Καμμένου

"Η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο να κάθεται να κάνει διερευνήσεις και να χάνει έστω και ένα λεπτό από τη μάχη την οποία θα δώσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δημιουργήθηκε ένα θέμα από απαράδεκτα και ρατσιστικά tweets, τα οποία είδαν τη δημοσιότητα. Ο ίδιος τα αρνείται. Κάλεσε τον Σφακιανάκη και έχει αρχίσει ήδη η έρευνα της αστυνομίας. Μέχρι τότε, διευκόλυνε με την παραίτησή του, το έργο της κυβέρνησης", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάνος Καμμένος: Απαράδεκτα τα tweets του Δημήτρη Καμμένου

Σε 'μπελάδες' από νωρίς το Μαξίμου

SHARE:

24Media Network