Γεροβασίλη: Η πραγματικότητα διαψεύδει την “δραματοποιημένη” εικόνα για την ασφάλεια

Γεροβασίλη: Η πραγματικότητα διαψεύδει την “δραματοποιημένη” εικόνα για την ασφάλεια
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή Eurokinissi

Στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, αύξηση των συλλήψεων επί της σημερινής κυβέρνησης, τόσο γενικά, όσο και κοντά σε Πανεπιστημιακούς χώρους, σε σχέση με την περίοδο 2012-2014 κατέθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν θέματα ασφάλειας, θα διαφωνήσω όταν αυτά παρουσιάζονται σαν πρωτοεμφανιζόμενα ή εντεινόμενα με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτίνων της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη και της ΔΗΣΥ Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η Όλ. Γεροβασίλη κατέθεσε στοιχεία τα οποία δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας σε μία σειρά από κατηγορίες εγκλημάτων επί της σημερινής κυβέρνησης, αλλά κι αύξηση των συλλήψεων, τόσο γενικά, όσο και κοντά σε Πανεπιστημιακούς χώρους, σε σχέση με την περίοδο 2012-2014.

«Καταλαβαίνω τα πολιτικά αδιέξοδα καθώς η χώρα δεν κατέρρευσε, αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει» επισήμανε η Όλ. Γεροβασίλη παρουσιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι την περίοδο 2015-2017 είχαμε 49% αύξηση στις συλλήψεις σε σχέση με 2012-2014, ενώ στα έγιναν επιχειρήσεις και μέσα στα Εξάρχεια, τα οποία, όπως σημείωσε, ήταν «άβατα» επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, καταγράφεται μείωση στις ανθρωποκτονίες και τους βιασμούς, ενώ το πρώτο 9μηνο του 2018 σημειώνεται μείωση από 5% ως 30% σε σχέση με το 2017 σε αρκετές κατηγορίες εγκλημάτων.

Η κατάργηση του ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα

Ειδικά για το ζήτημα της εγκληματικότητας στους Πανεπιστημιακούς χώρους, η Όλ. Γεροβασίλη παρατήρησε ότι «δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν πραγματικά γεγονότα, τα οποία όμως δραματοποιούμε όσο χρειάζεται για το σκηνοθετικό αποτέλεσμα».

Η Όλ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι γύρω από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει 605 συλλήψεις, σημαντική αύξηση σε σχέση με τις 140 συλλήψεις του παρελθόντος. Επίσης έχουν γίνει 210 συλλήψεις (αύξηση κατά 21,7%) γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παράλληλα, η Όλ. Γεροβασίλη τόνισε ότι κατά η κατάργηση του ασύλου «δεν έλυσε τα προβλήματα» κατά το παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα