Γεροβασίλη: Μετά τα προαπαιτούμενα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο το Σ¨αββατο 18 Ιουλίου 2015// Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ,Η  ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ,Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ .
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο το Σ¨αββατο 18 Ιουλίου 2015// Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ,Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ,Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ . (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση από την Βουλή του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Δεν θα ψηφιστεί αρχές Αυγούστου το φορολογικό των αγροτών

Μετά την αυριανή ψηφοφορία στόχος να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου, ξεκαθαρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Το φορολογικό των αγροτών δεν υπάρχει στα προαπαιτούμενα, τονίζει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Σύμφωνα με την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 και η οποία κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80), τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου.

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα. Τι τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή

SHARE:

24Media Network