Γιάνης Βαρουφάκης: Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια – Του έσπασαν τη μύτη

Γιάνης Βαρουφάκης: Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια – Του έσπασαν τη μύτη
Ο Γιάνης Βαρουφάκης eurokinissi

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Άγνωστοι φώναζαν έξω από το κατάστημα συνθήματα ότι "υπέγραψε μνημόνιο" και όταν βγήκε να τους μιλήσει τον χτύπησαν.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Παρασκευής (10/03) ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο εστιατόριο που βρισκόταν ο ίδιος και άρχισαν να προπηλακίζουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενώ εκείνος τους ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινικού διαφράγματος από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ φέρει εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο. Ο ίδιος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με τη συντονιστική επιτροπή του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο “Γιάντες”. Τέσσερα άτομα έξω από το κατάστημα φώναζαν συνθήματα εναντίον του και συγκεκριμένα ότι “υπέγραψες μνημόνιο“, ενώ όταν βγήκε τους μιλήσει εκείνοι τον χτύπησαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες βιντεοσκόπησαν την επίθεση εναντίον του γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, όπως δήλωσε στους άνδρες της ΕΛΑΣ, δεν είχε μαζί του την αστυνομική του φύλαξη κατόπιν δικής του επιθυμίας.

ΜέΡΑ25: “Φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους”

Τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα χαρακτηρίζει “φασιστική” την επίθεση από “προβοκάτορες τραμπούκους”, τονίζοντας ότι “δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Οικονόμου: “Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί”

Την επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25 καταδίκασε μέσω δήλωσής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε “στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας”, ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Ζαχαριάδης: Πράξη φασιστική

Πράξη φασιστική” χαρακτήρισε τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέροντας πως “ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα