Γιαννακοπούλου: “Τι κάνει το Υπουργείο όταν 107 επίορκοι αστυνομικοί συνεχίζουν να υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ;”

Διαβάζεται σε 2'
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

“Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόταξης των επίορκων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.;” ρώτησε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ανέδειξε το θέμα των καθυστερήσεων απόταξης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, που έχουν καταδικαστεί για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, καθώς και την αυξητική τάση που παρουσιάζεται στην παραβατικότητα στελεχών της Αστυνομίας, η οποία συντελεί στη δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η κ. Γιαννακοπούλου, ανέφερε,

“Το πρόσφατο περιστατικό της αποτρόπαιας δολοφονίας της 28χρονης Κυριακή Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Αγίων Αναργύρων, ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο ένα ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα και την στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) ζήτημα, που δεν είναι άλλο, από την ύπαρξη, σε αστυνομικές υπηρεσίες και τμήματα, στελεχών της, για τα οποία έχει ζητηθεί πειθαρχικά η αποχώρηση τους.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με το άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής» (07/04/2024), εκτιμάται ότι περίπου 107 ένστολοι που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων) παραμένουν εν ενεργεία και επιφορτίζονται ν’ αντιμετωπίσουν κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό στο δημοσίευμα, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περί τους 120 με 150 αστυνομικούς συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω ή τους ασκούνται ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα, οι οποίοι λόγω εκκρεμοδικιών και παρέλευση της διαθεσιμότητας, επανέρχονται στις θέσεις τους κανονικά. Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάθε χρόνο 1.000 με 1.500 αστυνομικοί τιμωρούνται για διάφορα αδικήματα, ενώ διατάσσονται περί των 5.000 εσωτερικών ελέγχων”.

Κατόπιν η υπεύθυνη του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόταξης των επίορκων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στις τάξεις των υπηρετούντων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα