“Ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός”: Ο Γιάννης Λοβέρδος προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη

“Ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός”: Ο Γιάννης Λοβέρδος προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη
Ο Γιάννης Λοβέρδος, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια από το βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, ότι ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός και ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια, ο Γιάννης Λοβέρδος φαίνεται να ανασκευάζει, κάνοντας λόγο για "εσφαλμένη διατύπωση".

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδου, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια από το βήμα της Βουλής, κατά την οποία ουσιαστικά υποστήριξε ότι ένας κακοποιητικός σύζυγος μπορεί να είναι καλός γονιός παράλληλα, άρα θα πρέπει να έχει δικαίωμα στην συνεπιμέλεια, ο βουλευτής προσπαθεί να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών. Βέβαια, η διατύπωσή του ήταν παραπάνω από σαφής.

Τι χαρακτηριστικά τόνισε θες στην ομιλία του στη Βουλή:

“Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς”.

Στο βίντεο από το 4:10 και μετά:

Εν συνεχεία και στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, ο βουλευτής τα έκανε ακόμη χειρότερα ισχυριζόμενος ότι τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν από τα ΣΥΡΙΖΟτρολ.

Σε ανάρτηση που προχώρησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την Παρασκευή (21 Μαΐου) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για λόγο για “εσφαλμένη διατύπωση εν τη ρύμη του λόγου”, η οποία, όπως τονίζει “παρερμηνεύτηκε ηθελημένα από ορισμένους κι άθελα από άλλους”. Παράλληλα χαρακτήρισε την ενδοοικογενειακή βία “ό,τι πιο φρικτό υπάρχει”, ενώ μίλησε για “κανιβαλισμό” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Ίντερνετ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Λοβέρδου:

Καλησπέρα σας. Επιτρέψτε μου μια προσωπική εξομολόγηση. Σήμερα είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος διότι μια φραστική μου, λανθασμένη όπως αποδεικνύεται, διατύπωση σε ομιλία μου στη Βουλή παρερμηνεύτηκε και παρεξηγήθηκε με τρόπο που δεν προσάδει στον χαρακτήρα και στην νοοτροπία μου. Όσοι με γνωρίζουν και παρακολουθούν την πορεία μου 35 χρόνια τώρα στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, γνωρίζουν ότι απεχθάνομαι την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Κι εχω επανειλημμένα αρθρογραφήσει σχετικά. Και θεωρώ ειδικά την ενδοοικογενειακή βία ό,τι πιο φρικτό υπάρχει. Για μένα η οικογένεια είναι το πιο ιερό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής. Το θεμέλιο της κοινωνίας μας. Η δική μου οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Και από την ίδια μου τη ζωή. Και θεωρώ ότι ο γονιός πρέπει να θυσιάζεται για τα παιδιά του. Και το έχω αποδείξει στον καθημερινό βίο μου. Σέβομαι την μνήμη των γονιών μου. Λατρεύω τα παιδιά μου. Κι αγαπώ τος γυναίκες, που είναι η πηγή της Ζωής. Μακάρι να ισχύει αυτό σε όλες τις περιπτώσεις. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πάρα πολλές, χιλιάδες περιπτώσεις διαζυγίων κάθε χρόνο. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Και γι’ αυτό μόνον ο φυσικός δικαστής μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης και μόνο αυτός μπορεί να επιλέγει με ποιον τρόπο θα ανατεθεί η επιμέλεια στους χωρισμένους γονείς. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μου στην Βουλή. Και αυτό είναι το πνεύμα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χτες. Το συμφέρον κι η προστασία των τέκνων

Δυστυχώς, μια εσφαλμένη διατύπωση μου εν τη ρύμη του λόγου, παρερμηνεύτηκε ηθελημένα από ορισμένους κι άθελα από άλλους. Λυπάμαι γι’ αυτό. Δεν ήταν η πρόθεση μου. Η πρόθεση μου παραμένει η προστασία και ο σεβασμός των παιδιών, που δε φταίνε σε καμία περίπτωση να στερούνται τους γονείς τους. Και αυτό , ο μόνος που μπορεί να το κρίνει είναι τα δικαστήρια, τα οποία εξετάζουν με υπευθυνότητα τα πραγματικά περιστατικά της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης διαλυμένου γάμου, που διαφέρει από όλες τις άλλες. Και δε νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που να διαφωνεί με την τοποθέτησή μου αυτή. Αν κάποιος επιδιώκει, και συνεχίζει παρόλα αυτά, να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα φραστικό λάθος μου, λυπάμαι γι’ αυτόν. Εν γνώσει του επιτελεί πολιτική αθλιότητα. Και δεν θα παρακολουθήσω την πολιτική αυτή συμπεριφορά, του κανιβαλισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Ίντερνετ, που δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Στην πολιτική όπως και στη ζωή αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και εγώ είμαι ο πρώτος που το κάνει…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα