Γιατί διαψεύδει και πάλι η Εισαγγελία Εφετών Καμμένο – Χαϊκάλη

Γιατί διαψεύδει και πάλι η Εισαγγελία Εφετών Καμμένο – Χαϊκάλη
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για την καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση, εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τις δηλώσεις Καμμένου - Χαϊκάλη ότι τους παρότρυναν να μην κατονομάσουν από την πρώτη στιγμή τον Γ. Αποστολόπουλο.

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τα όσα διεμηνύθηκαν την πρώτη ημέρα που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης προσήλθε στην Εισαγγελλια Εφετών για να καταγγείλει την απόπειρα δωροδοκίας του.

Πριν λίγη ώρα η Εισαγγελία, χωρίς επίσημη ανακοίνωση, διέψευσε εκ νέου Καμμένο και Χαϊκάλη υποστηρίζοντας ότι το όνονα του Γ. Αποστολόπουλου ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, χωρίς όμως απόκριση.

Συγκεκριμένα, αρμόδιες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι ουδέποτε υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομαστεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος από τον Παύλο Χαϊκάλη. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως το όνομα ζητήθηκε, αλλά η απάντηση που έλαβαν, ήταν ότι θα ειπωθεί όταν έρθει η ώρα.

Ισχυρίζονται δε ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος το μεσημέρι δήλωσε ότι με παρότρυνση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισιδ. Ντογιάκου και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου δεν κατατέθηκε από την αρχή το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πράγματι υπήρξε συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του οπτικοακουστικού υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε ειπώθηκε ότι το υλικό είναι νόμιμο.

Ως προς το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί.

Αίσθηση προκαλεί η εξήγηση που δίνουν για αυτό, καθώς – όπως ισχυρίζονται – “το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας. Το ζήτημα είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας”.

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η έρευνα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των Πάνου Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη και αναμένεται πολύ σύντομα πορισματική αναφορά του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα