Γιώργος Καρατζαφέρης: Το πολιτικό τέλος ενός μοναχικού καβαλάρη

Γιώργος Καρατζαφέρης: Το πολιτικό τέλος ενός μοναχικού καβαλάρη
O Γιώργος Καρατζαφέρης Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έβαλε τους τίτλους στην πολιτική του καριέρα η οποία ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από μία... μοναχικότητα.

Αν κάτι χαρακτηρίζει την πολιτική καριέρα του Γιώργου Καρατζαφέρη αυτό είναι η…ανεξαρτησία. Ουσιαστικά ήταν πάντα μόνος, ακόμα και όταν εκλεγόταν κάτω από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας της οποίας την ακροδεξιά πτέρυγα υπηρέτησε με πάθος από το 1993 μέχρι το 2000.

Αντιλαμβανόμενος πλήρως και αρκετά νωρίς ότι η σύγχρονη τάση στην πολιτική ήταν η μεγάλη έκθεση στα ΜΜΕ, φρόντισε να αποκτήσει δικό του κανάλι και να έχει τον άφθονο τηλεοπτικό χρόνο που επιζητούσε για να γίνει γνωστός.

Οι γνώσεις οι δημοσιογραφικές δεν του λείπουν, το αντίθετο μάλιστα. Πτυχίο έχει πάρει από το London School of Journalism και τη δουλειά την ξέρει καλά, ίσως καλύτερα από πολλούς που σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Το μεγάλο του πάθος όμως παρέμεινε η πολιτική. Δεν έκρυψε ποτέ το μεγάλο του φλερτ με την ακροδεξιά, πρωτοστάτησε στην επάνοδο εμφυλιοπολεμικών επετείων και γρήγορα απασχόλησε (όχι μόνο μία φορά) την στήλη του Ιού στην “Ελευθεροτυπία”.

Οταν ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος τον διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία το 2000 για το απαξιωτικό, ίσως και σεξιστικό, σχόλιό του για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, πολλοί προέβλεψαν το πολιτικό τέλος. Τους διέψευσε όλους καθώς επρόκειτο για την αρχή μίας νέας πολιτικής φάσης.

Η ίδρυση του ΛΑΟΣ τον έστειλε αρχικά στη Ευρωβουλή και εν συνεχεία στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο το 2007 όσο και το 2009. Παράλληλα, στον κόμμα του “προετοιμάζονταν” νέα πολιτικά στελέχη όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δικαίως θεωρείται πολιτικό του παιδί.

Η επιλογή του να στηρίξει το πρώτο μνημόνιο που έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 εξαϋλωσε πολιτικά το ΛΑΟΣ. Ο ίδιος μίλησε για αναγκαστική επιλογή “έτσι ώστε να μην πέσει η χώρα στα βράχια”. Δεν τον πίστεψε σχεδόν κανείς.

Από το 2012 ακόμα και τα αγαπημένα του παιδιά (Γεωργιάδης, Βορίδης) τον εγκατέλειψαν πηγαίνοντας στη Νέα Δημοκρατία και τον άφησαν ουσιαστικά πολιτική απομόνωση η οποία αποδείχθηκε στην πράξη στις Ευρωεκλογές της Κυριακής στις οποίες, κατά διαβολική σύμπτωση, θριάμβευσε ένα άλλο δικό του παιδί, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πολύ λογικά, σε ηλικία 71 ετών, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για την απόσυρση. Προφανώς θα μπορούσε να το είχε κάνει και νωρίτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα