Γιώργος Παπανδρέου: Να αποποινικοποιηθεί η χρήση της κάνναβης

Γιώργος Παπανδρέου: Να αποποινικοποιηθεί η χρήση της κάνναβης
O Γιώργος Παπανδρέου σε τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη Eurokinissi

Παρέμβαση στην Βουλή από τον πρώην πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι θα είναι θετικές οι επιπτώσεις και από την απο-ποινικοποιηση της μαριχουάνας.

Υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και μαριχουάνας τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τοποθετούμενος σήμερα στο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη που συζητείται στην Βουλή.

Όπως δήλωσε «είμαι εδώ και δεκαετίες οπαδός της αποποινικοποίησης της κάνναβης» ζητώνας «να ελέγξουμε ως πολιτεία την διάθεση και την παραγωγή της». Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το ερώτημα: «Το 80% των νέων θα χρησιμοποιήσει μία φορά την κάνναβη. Θέλετε να γίνει αυτό ελεγχόμενα ή από παράνομα κυκλώματα;». Σημείωσε επίσης ότι με βάση την διεθνή εμπειρία η αποποινικοποίηση της κάνναβης θα έχει «σοβαρό οικονομικό όφελος για την χώρα μας αν πρωτοπορήσουμε». Δήλωσε επίσης πως σε πολιτείες των ΗΠΑ «η νομιμοποίηση της μαριχουάνας είχα άμεσο θετικό αντίκτυπο στην υγεία» αφού «έχει μειώσει κατά 23% την εξάρτηση από τα οποιοειδή». Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει «η αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα