Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Eurokinissi

Αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου περί φαρμακευτικής κάνναβης.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Παρασκευή για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί, μέχρι τώρα, για συζήτηση και ψήφιση τέσσερις υπουργικές τροπολογίες και τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες.

Η πρώτη υπουργική τροπολογία αφορά «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων», η δεύτερη φέρει τον τίτλο «Καθορισμός, κλιμάκωση και διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά τους ελέγχους στο πλαίσιο της εποπτείας της αγοράς στο πεδίο της ασφάλειας και συμμόρφωσης βιομηχανικών προϊόντων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας».

Η τρίτη υπουργική τροπολογία αφορά διατάξεις σχετικά με την «Τροποποίηση του κυρωτικού Πλαισίου στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων σε εφαρμογή του ν. 4512/2018 για την άσκηση εποπτείας – Τροποποίηση των άρθρων 3, 22 και 23 του ν. 4235/2014. 2. Διαλειτουργικότητα Γενικού Εμπορικού Μητρώου – Τροποποίηση του άρθρου 91 του ν. 4635/2019. 3. Αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο για την ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της δράσης “Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”. 4. Αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο ενισχύσεων ειδικών κατηγοριών δραστηριοτήτων πληττόμενων από την πανδημία του κορωνοϊσύ COVID-19». Η τέταρτη υπουργική τροπολογία αφορά διατάξεις για «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Οι βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής είναι τέσσερις. Δύο από αυτές αφορούν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και έχουν κατατεθεί από τον εισηγητή της μειοψηφίας Αλέξη Χαρίτση. Η μία αφορά την άδεια παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τη μορφή ξηρού ανθού για εξαγωγή και εγχώρια διάθεση. Η δεύτερη αφορά την προσθήκη περιοχών καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης και σε ζώνες υψηλής παραγωγικότητας, οι οποίες έχουν διατεθεί για παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Επίσης, έχουν κατατεθεί ακόμα δύο βουλευτικές τροπολογίες. Η πρώτη του βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, που αφορά τη χορήγηση παράτασης για ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών σύστασης ενεργειακών κοινοτήτων και η δεύτερη του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου για να παραταθεί έως 31/8/2021 η ισχύς των αδειών του ν. 3054/2002 (Α 230) που έχουν λήξη ή λήγουν από 1/1/2021 έως 31/7/2021 λόγω προβλημάτων έκδοσης φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας εξαιτίας της πανδημίας.

Κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψηφίστηκε από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα