Γκάλοπ: Βλέπουν σκάνδαλο πίσω από τη Novartis

Γκάλοπ: Βλέπουν σκάνδαλο πίσω από τη Novartis
EUROKINISSI

Σκάνδαλο με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων αποτελεί για την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών η υπόθεση Novartis

Σκάνδαλο και μάλιστα με εμπλοκή πολιτικών προσώπων θεωρεί η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών την υπόθεση Novartis, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Η υπόθεση που είδε στις αρχές του μήνα το φως της δημοσιότητας αποτελεί σκάνδαλο για περισσότερους από τους 7 στους 10 πολίτες, με το 73,9% των ερωτηθέντων να απαντά "Ναι" ή "Μάλλον Ναι" στη σχετική ερώτηση ενώ, αντίθετα, μόλις το 17,2% φαίνεται να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει η "Νέα Σελίδα".

Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι η υπόθεση έχει χαρακτηριστικά σκανδάλου, με το ποσοστό που απάντησε θετικά στην ερώτηση να φτάνει το 57,4%. Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 82,7%. Σε ό,τι αφορά στα άλλα κόμματα, το 79,4% των ψηφοφόρων τους θεωρούν ότι η υπόθεση Novartis, όντως, αποτελεί σκάνδαλο.

Ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση θεωρεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών(70,2%), ενώ για το 17,3% εμπλέκονται μόνο επαγγελματίες Υγείας.

Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας(46,3%) θεωρούν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, άποψη που ενστερνίζεται και το 84,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το 71,6% των ψηφοφόρων των υπόλοιπων κομμάτων.

Στην υπόθεση Novartis στέκεται και δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές επιπτώσεις της υπόθεσης, το 33% θεωρεί πως κερδισμένη βγαίνει η κυβέρνηση, το 12% βλέπει ενίσχυση της αντιπολίτευσης, ενώ το 37% δεν θεωρεί πως θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν στον δημόσιο διάλογο κυριαρχεί η ανάγκη νομικής διερεύνησης ή η πολιτική αντιπαράθεση, το 53% θεωρεί ότι κυριαρχεί η πολιτική αντιπαράθεση έναντι του 36% για το οποίο η ανάγκη νομικής διερεύνησης είναι κυρίαρχη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αφήνει παράθυρο κάποιος από ΝΔ να έχει λάβει μαύρο χρήμα

Novartis: Ολόκληρη η επιστολή του Πληροφοριοδότη Β'

Νικολόπουλος: Η Novartis έχει φέρει στο ίδιο στρατόπεδο δεξιούς και αριστερούς

ADVERTISING

SHARE: